Μια εικόνα, τρία ερωτήματα…

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί “να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ;”

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;

Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους;

Γιατί “να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ;”

“Mια εικόνα, τρία ερωτήματα” είναι το θέμα που επέλεξε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για την πρωτοβουλία δράσης καλλιτεχνικής – πνευματικής δημιουργίας που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά, απευθυνόμενη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Μια εικόνα, τρία ερωτήματα

Μια εικόνα, τρία ερωτήματα

Η ιδέα της πρωτοβουλίας βασίζεται σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία παιδιού από εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής και συνοδεύεται από τα προαναφερόμενα ερωτήματα.

Η χρονική διάρκεια της συμμετοχής των μαθητών  εκτείνεται σε όλη τη σχολική περίοδο 2017-2018, ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή των μαθητών, παράλληλα προς την όλη δραστηριότητα των σχολείων.

Οι μαθητές των σχολείων μπορούν να συμμετάσχουν με κάθε μορφή έκφρασης – καλλιτεχνικής δημιουργίας (βίντεο, μουσική, ποιήματα, πεζά κείμενα, ζωγραφιές, γκράφιτι κλπ.) είτε ατομικά, είτε ομαδικά.

Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης, σε συνεννόηση με τα σχολεία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ προς τους εκπαιδευτικούς, γονείς εκφράζεται η προσδοκία θετικής ανταπόκρισης και συμμετοχής στην πρωτοβουλία αυτή καθώς και οι πιο θερμές ευχές για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Ακολουθεί η επιστολή – κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ:

Μια εικόνα, τρία ερωτήματα Μια εικόνα, τρία ερωτήματα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: