Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού – Η μαζικότερη απεργία εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων!

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τη δική τους “αξιολόγηση” στα σχέδια της κυβέρνησης και απάντησαν με τη μαζικότερη απεργία των τελευταίων πολλών χρόνων

Η κυβέρνηση θέλει να φέρει σχολεία πολλών ταχυτήτων και ουσιαστικά καταργεί τη δωρεάν παιδεία, με όχημα την αξιολόγηση και την… “οικονομική αυτονομία” των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τη δική τους “αξιολόγηση” στα σχέδια της κυβέρνησης, με την πιο μαζική απεργία των τελευταίων πολλών ετών στον κλάδο τους. Τα ποσοστά συμμετοχής είναι πολύ μεγάλα και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στην στατιστική, αλλά και στον δρόμο, στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως το πλήθος από την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ουσιαστικά περικύκλωσε το Εφετείο, ενώ το “παρών” δίνουν και μια σειρά σωματεία από άλλους κλάδους, δηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Την ίδια στιγμή, οι μαθητές έκαναν μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια, που είχε και έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ηγεσίας της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Αντίστοιχες μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις λαμβάνουν παράλληλα χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει με ανακοίνωσή του τη σημερινή μεγαλειώδη απεργία των εκπαιδευτικών και την χαρακτηρίζει “παιδαγωγική ευθύνη”, που αγκαλιάζει “όλους αυτούς που έχουν κάθε λόγο για να μην γίνει πράξη ο εφιάλτης αλλά το όνειρο!”, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη λαϊκή απαίτηση για να στηριχθούν ουσιαστικά τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στη δουλειά τους που είναι αυτοί που ουσιαστικά κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία.

Είναι, ακόμα, ένα αξιοπρεπές ΟΧΙ στα κυβερνητικά σχέδια για ένα σχολείο των κοινωνικών διακρίσεων, που θα “κοιτάει” στην τσέπη μαθητές και γονείς, για ένα σχολείο όπου όλα θα “πωλούνται” και όλα θα “αγοράζονται”.

Είναι, ουσιαστικά, ένα συλλογικό “δεν πάει άλλο” απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που “εξουθενώνει” τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, πότε με webex, πότε με πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων που είναι λάστιχο, πότε με τις προκλητικές αποφάσεις για νέες συμπτύξεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: