Μέχρι και σήμερα δεν έχουν καθηγητή Πληροφορικής, αλλά θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες σ’ αυτό το μάθημα…

“Το νέο Λύκειό σας είναι μαγικό, μάθημα καινούριο είναι το κενό…”
Ακούει άραγε κανείς στο Υπουργείο Παιδείας; 
Ακούει κανείς στην αμαρτωλή ΕΛΜΕ Λέσβου; Ή δεν προλαβαίνουν λόγω του προσφυγοκυνηγητού;

ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ… έλεγε η κυβέρνηση στην αρχή της σχολικής χρονιάς…

Σήμερα, 17 του Γενάρη 2019, υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ακόμα καθηγητές και δασκάλους. Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί μιλάνε για χιλιάδες κενά. Εμείς θα σας δώσουμε μόνο ένα παράδειγμα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον αγώνα των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών του Γ.Ε. Λυκείου της Πέτρας Λέσβου, για να συμπληρωθούν τα κενά του σχολείου τους.

«Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και δεν υπάρχει καθηγητής σε Πανελλαδικός εξεταζόμενο μάθημα και το μόνο που ακούμε είναι δικαιολογίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου Πέτρας.

Τα παιδιά βρίσκονται από την προηγούμενη βδομάδα σε αποχή, γιατί λείπει ακόμα και καθηγητής πληροφορικής που είναι πανελαδικά εξεταζόμενο μάθημα της Γ’ Λυκείου. Με δυο λόγια, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα κληθούν να εξεταστούν πανελλαδικά στο μάθημα της πληροφορικής και να συναγωνιστούν μαθητές από όλη την Ελλάδα, σε μια ύλη που δεν την έχουν διδαχθεί.

Στις πρώτες μέρες της κινητοποίησης συμμετείχαν κι οι μαθητές του Γυμνασίου της Πέτρας.

Παράλληλα, επειδή αυτό το φαινόμενο συμβαίνει κάθε χρόνο, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, κύριο αίτημα των μαθητών είναι η ένταξη των σχολείων τους στα λεγόμενα «δυσπρόσιτα», ώστε να τα προτιμούν στις αιτήσεις τους οι αναπληρωτές καθηγητές.

Ακούει άραγε κανείς στο Υπουργείο Παιδείας;
Ακούει κανείς στην αμαρτωλή ΕΛΜΕ Λέσβου; Ή δεν προλαβαίνουν λόγω του προσφυγοκυνηγητού;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: