ΛΑΣΥ Περιστερίου: “Δεν αποδεχόμαστε οι κοινωνικές ανάγκες να λογαριάζονται ως κόστος”

Με αφορμή την πανδημία και τα αναγκαία μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να παρθούν (αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ) προειδοποιούμε την Διοίκηση Παχατουρίδη: Μη διανοηθούν να πάνε με “μία από τα ίδια” για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σχόλιο για την έναρξη των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς

Σε ανακοίνωση μας, πριν ακριβώς 6 μήνες, με αφορμή τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Περιστερίου για το 2020 (τα οποία καταψηφίσαμε) αναφέραμε ότι:

“…Δεν αποδεχόμαστε οι κοινωνικές ανάγκες να λογαριάζονται ως “κόστος”. Για αυτό ένα από τα βασικά σημεία κριτικής που κάνουμε στη Διοίκηση δεν μόνο είναι τι εγγράφει αλλά και τι δεν εγγράφει. Είναι σοβαρότατο θέμα ότι δεν εγγράφεται ούτε ένα κονδύλι για παιδικούς σταθμούς παρά μόνο για έναν που εγγράφεται εδώ και κάμποσα χρόνια και αυτό όταν 250 παιδιά έχουν μείνει έξω από παιδικό σταθμό, από αυτά που έκαναν αίτηση. Λειτουργούν 15 σταθμοί που «φιλοξενούν» περίπου 900 παιδιά ηλικίας από 16 μηνών. Τα 147 από αυτά μέσω ΕΣΠΑ (τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενούνταν περίπου 1300 παιδιά) (…) Ο αριθμός αυτός είναι μικρό ποσοστό των παιδιών ηλικίας 0-4 ετών του Περιστερίου. Απαιτούνται νέοι σταθμοί και ιδιαίτερα θέσεις βρεφών για το σύνολο των αναγκών”.

Σήμερα, με αφορμή την πανδημία και τα αναγκαία μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να παρθούν (αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ) προειδοποιούμε την Διοίκηση Παχατουρίδη: ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ “ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου διεκδικεί: έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης του δήμου, διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια για όλα τα παιδιά, να στηθούν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΑμεΑ, μονιμοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: