Λ. Κανέλλη: Το νομοσχέδιο προωθεί ένα απολύτως ταξικό Πανεπιστήμιο, αλλά δεν θα περάσει

Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει, θα ανατραπεί από την ίδια τη ζωή και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, που ανέδειξε σε πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική!

Προωθείτε ένα απολύτως ταξικό πανεπιστήμιο, όπου ανακυκλώνετε την πολιτική του Μάαστριχτ και της Μπολόνια στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων, η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας  στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη και τελευταία μέρα.

Στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης που εξομοιώνει τα πτυχία 4ετούς και 3ετούς φοίτησης, επεκτείνει τα δίδακτρα, βάζει κόφτη στη δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων, θέτοντας εισοδηματικά κριτήρια, υποβαθμίζει τα πτυχία και ρίχνει στον καιάδα τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Υπενθύμισε πως ανάλογες ρυθμίσεις είχε προωθήσει, ανοίγοντας αυτό τον δρόμο, και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα δίδακτρα που είχε επιβάλλει στα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Σημείωσε πως με το νομοσχέδιο διασφαλίζονται τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βιομηχανικά διδακτορικά, για τα οποία η κυβέρνηση διαθέτει 35 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να επιτευχθούν οι παραγγελίες των βιομηχάνων.

Επιχειρείτε να φτιάξετε ένα πανεπιστήμιο που θα διαχωρίζει την ελίτ των φοιτητών που θα μπορεί να πληρώνει για τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά ενώ η πλειοψηφία θα αναζητά λεφτά για να συγκεντρώσει πιστωτικές μονάδες υπογράμμισε.

Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει, θα ανατραπεί από την ίδια τη ζωή και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, που ανέδειξε σε πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική, κατέληξε η Λιάνα Κανέλλη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: