Κατεδαφιζόμεθα – Έπεσαν σοβάδες στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο στο ίδιο κτίριο πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι, με τους μαθητές να είναι κυριολεκτικά τυχεροί μέσα στην ατυχία της καραντίνας και της προβληματικής τηλεκπαίδευσης που δεν τους έπεσαν στο κεφάλι.

Η τηλεκπαίδευση σώζει ζωές. Κυριολεκτικά εν προκειμένω, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν αν βρίσκονταν μαθητές στο 20ό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, την ώρα που έπεφταν σοβάδες από το ταβάνι. Μάλιστα, πέρσι είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό με πτώση σοβάδων, τότε από τα στηθαία περιμετρικά του κτιρίου.

Η περιοχή του Μενιδίου, που, αν κι εκτός ολικού λοκντάουν προς ώρας, είχε βρεθεί μαζί με άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής στο στόχαστρο για την “ανευθυνότητα” των κατοίκων της στο θέμα της πανδημίας, είναι διαχρονικά εγκαταλελειμμένη από τις κυβερνήσεις σε μια σειρά θέματα, εν προκειμένω και σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες του δήμου, αρμόδιου για τον περιοδικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ο Σωκράτης”: “Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να μεριμνεί για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Οι φωτογραφίες από το 20ό Δημ. Σχ. είναι αποκαλυπτικές για το μέγεθος του ατυχήματος που θα μπορούσε να προκληθεί σε ώρα λειτουργίας του σχολικού προγράμματος. Η όποια ολιγωρία ή αμέλεια σε ό,τι αφορά την προστασία της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα και δεν ευσταθεί καμιά δικαιολογία”.

Την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία και φέρνει τα πάνω κάτω στις πανελλαδικές εν μέσω καραντίνας, οι ήδη υποβαθμισμένες σχολικές υποδομές κυριολεκτικά πνέουν τα λοίσθια, υπενθυμίζοντας ότι και η επιστροφή στα σχολεία δε θα είναι λιγότερο προβληματική από την υπολειτουργούσα τηλεκπαίδευση, όσο δε λαμβάνονται μέτρα ακόμα και για τα στοιχειώδη, όπως δηλαδή η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: