Καταγγελία: Πήγαν τους μαθητές Γυμνασίου της Κρήτης επίσκεψη στο στρατηγείο του NATO στη Νάπολη!

Άραγε τι να είπαν οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στους Έλληνες μαθητές; Αποκλείεται να τους είπαν ότι το ΝΑΤΟ αιματοκύλισε λαούς, όπως στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Αφγανιστάν το 2001, στο Ιράκ το 2003, στη Λιβύη το 2011 και μέχρι και σήμερα στη Συρία και αλλού.

Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι, την περασμένη εβδομάδα, στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος, μια από τις δράσεις του οποίου ήταν και η ενημέρωση για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, η απόφαση ελήφθη από τη Διεύθυνση του σχολείου και μάλιστα ” σε μια περίοδο που ο ρόλος του ΝΑΤΟ πήρε σάρκα και οστά στους πρόσφατους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία”!

Παράλληλα, η Ένωση τονίζει ότι “ο Σύλλογος διδασκόντων φέρει σοβαρές ευθύνες για την έγκριση αυτής της απόφασης, καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.”

Μάλιστα, στη σχετική καταγγελία τίθεται το εύλογο ερώτημα: “Άραγε τι να είπαν οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στους Έλληνες μαθητές; ”

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου:

Η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου πληροφορήθηκε από γονείς του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησε μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι, την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος, μια από τις δράσεις του οποίου ήταν και η ενημέρωση για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Καταγγέλουμε απερίφραστα αυτή την απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ρόλος του ΝΑΤΟ πήρε σάρκα και οστά στους πρόσφατους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία. Η επίθεση στη Συρία ενισχύει τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς, για τα παιδιά μας και επιβεβαιώνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι άλλο από μια πολεμική μηχανή που έχει ματώσει λαούς σε όλο τον κόσμο.

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος διδασκόντων φέρει σοβαρές ευθύνες για την έγκριση αυτής της απόφασης, καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Άραγε τι να είπαν οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στους Έλληνες μαθητές;

Τα γνωστά παραμύθια ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας που θωρακίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Ότι είναι τάχα φίλος των παιδιών και τους μοιράζει καραμέλες την ίδια ώρα που δολοφονεί άλλα παιδιά; Αποκλείεται να τους είπαν ότι το ΝΑΤΟ αιματοκύλισε λαούς, όπως στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Αφγανιστάν το 2001, στο Ιράκ το 2003, στη Λιβύη το 2011 και μέχρι και σήμερα στη Συρία και αλλού.

Σίγουρα δεν τους είπαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της Ελλάδας, τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, τη μη αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ, το γκριζάρισμα των Ιμίων και άλλων σημείων του Αιγαίου.

Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα για τους λαούς. Το ΝΑΤΟ προωθεί επικίνδυνους σχεδιασμούς για τους λαούς των Βαλκανίων.

Καλούμε τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές να αποδοκιμάσουν την επίσκεψη μαθητών στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.

Με αυτό το περιεχόμενο να οργανώσουν εκδηλώσεις, ομιλίες, να πάρουν πρωτοβουλίες μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την υπεράσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών!

Ηράκλειο, 16/4/18

Πηγή: AlfaVita

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

3 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: