“Καλή δύναμη σε όλους, εγώ θα είμαι πίσω στους αγώνες σε 14 ημέρες”

15χρονος μαθητής, συμμετέχοντας στο κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση, αποκαλύπτει το δικό του κρούσμα κορονοϊού και το τείχος αδιαφορίας που βρήκαν οι μαθητές όταν προσπάθησαν να κινητοποιήσουν την τοπική δημοτική αρχή.

Kάλεσμα για νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας τους και του δικαιώματός τους στη μόρφωση. Από το κάλεσμα ξεχωρίσαμε την ανάρτηση ενός 15χρονου μαθητή στο Instagram του mathites.gr, όπου περιγράφει τη δική του περιπέτεια με τον κορονοϊό, αλλά και την πλήρη αδιαφορία της δημάρχου της περιοχής του. Τα αιτήματα των μαθητών δεν είναι ούτε αφηρημένες θεωρίες, ούτε πρόφαση για να μη γίνει μάθημα, αλλά πατάνε στην πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους κάθε μέρα, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ελέγχου και πρόληψης από τους αρμόδιους φορείς, που κατά τα άλλα επιμένουν να ενοχοποιούν τη νεολαία ως “ανεύθυνη”.

Με λένε Ορφέα, είμαι 15 και πάω πρώτη Λυκείου. Διαγνώσθηκα θετικός στον κορονοϊό, έχουν αναστατωθεί συγγενείς και φίλοι, όλοι τους τρέχουν να κάνουν το τεστ. Στο άκουσμα του αποτελέσματος του τεστ που έκανα, μου ήρθε μια εικόνα και δεν είναι άλλη από τη συνάντηση που είχαμε εμείς οι μαθητές με τη δήμαρχο του δήμου μας. Πραγματικά, εγώ που από σήμερα το μεσημέρι είμαι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με τον ξύλινο λόγο της Δημάρχου, που το μόνο που μας έλεγε ήταν “Δεν είναι αρμοδιότητά μας”; Ορίστε λοιπόν, κόλλησα, και τώρα τι; Οι τάξεις μας θα συνεχίσουν να αποτελούνται από 27 παιδιά, τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να είναι εκτεθειμένα. Καλώ τον καθένα από τους συμμαθητές μου να μη σταματήσει να ενημερώνεται, να μην υποκύψει στον εκφοβισμό της κυβέρνησης, να συνεχίσει να αγωνίζεται και να νικά! Καλή δύναμη σε όλους, εγώ θα είμαι πίσω στους αγώνες μας σε 14 ημέρες!

 

 

View this post on Instagram

 

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ… ΤΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΊΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.. ΚΑΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ: 1. ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ “ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” 2. ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ… ΠΑΙΔΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ Η ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.. ΠΑΜΕΕΕΕΕ #mathitesgr #κεραμεως_τρεμε #η_νεα_γενια_εχει_ιδανικα

A post shared by mathites.gr (@mathitesgr) on

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: