Ικαρία: Αν η Πολιτεία ενδιαφερόταν για τους μαθητές, δε θα ανοιγόκλεινε τα σχολεία!

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της Ικαρίας συνεχίζουν με συλλαλητήριο στις Ράχες τον αγώνα τους και απαιτούν: Ανοιχτά σχολεία με όλα τα αναγκαία μέτρα!

Ανακοίνωση και αγωνιστικό κάλεσμα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ικαρίας για το σημερινό συλλαλητήριο στις Ράχες

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ

Από τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζεται ο εμπαιγμός μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, από πλευράς Κυβερνήσεως, αφού είναι η τρίτη φορά, που κλείνει τα σχολεία σε αυτό το διάστημα.

Είναι η τρίτη φορά που η Πολιτεία δεν παίρνει το ελάχιστο μέτρο, ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον, στο σχολείο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας . Μέτρα, τα οποία ζητάμε εδώ και μήνες:

  • -Μείωση μαθητών ανά τάξη.
  • -Μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • -Πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας
  • -Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών
  • -Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στα Μ.Μ.Μ. μαθητών.
  • -Πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου σε Εύδηλο και Ράχες.
  • -Πρόσληψη σχολίατρου σε κάθε σχολική μονάδα.
  • -Διενέργεια τέστ covid σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού με ευθύνη του κράτους, να γίνονται τεστ στον πληθυσμό με προορισμό την Ικαρία πριν φτάσει στο νησί.

Αν η Πολιτεία ενδιαφερόταν πραγματικά για την Παιδεία και Υγεία των μαθητών, δεν θα ανοιγόκλεινε τα σχολεία. Θα υιοθετούσε τα μέτρα που προτείνουμε και όποια άλλα θα θεωρούσε το Κράτος και οι αρμόδιοι επιστήμονες κατάλληλα, ώστε να συνεχιστεί η διά ζώσης εκπαίδευση των μαθητών. Επειδή, όμως, αδιαφορεί εγκληματικά, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διασφαλιστεί το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών στην Παιδεία.

Αντιθέτως, σε αυτό τον ένα χρόνο της πανδημίας, έφερε νόμο ώστε να μπουν κάμερες στα σχολεία (BIG BROTHER μαθητών και εκπαιδευτικών), επανέφερε το σύστημα της αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, με ότι αρνητικό συνεπάγεται, πόσο δε μάλλον για περιοχές, όπως η Ικαρία. Αύξησε, εν μέσω πανδημίας, τον αριθμό μαθητών ανά τάξη!!! Ως μοναδικό μέτρο, μετά το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων το Νοέμβριο, άνοιξε τα παράθυρα, μες στο καταχείμωνο, στις αίθουσες των μαθητών , ενώ,  τέλος, επέβαλε τηλεκπαίδευση μέσω WEBEX, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκαταστήσει την διά ζώσης μάθηση και ταυτόχρονα αποκλείεται ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών από αυτήν, οι οποίοι στερούνται διαδικτύου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών συνεχίζεται στο νησίμας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα σχολεία που είναι ακόμη ανοιχτά( δημοτικό και νηπιαγωγείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Καραβόσταμο και στο ΕΕΕΕΚ Ευδήλου ) τα παιδιά από τη νότια πλευρά του νησιού συνεχίζουν να μην μεταφέρονται, σχεδόν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Καλούμε τους γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φορείς, σωματεία και συλλόγους, που από κοινού το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, στα συλλαλητήρια και στις δράσεις, να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 12:00 π.μ. στην πλατεία των Ραχών.

Καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε Πανικαριακή αποχή από την Τηλεκπαίδευση την ίδια μέρα του συλλαλητηρίου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας (Πέμπτη 8  Απριλίου), μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ικαρίας θα έχουμε τηλεδιάσκεψη με μέλη από την ΑΣΓΜΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Το κάμεσμα υπογράφεται από τους εξής φορείς.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  & ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΥΛΟΣΥΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΡΑΧΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙΟΥ

Στον αγώνα τους συμπαρίσταται και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων, που κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας, για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα

Συνεχίζουμε, μαζί με τους γονείς, τον αγώνα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Καλούμε στην Πλατεία Ραχών την Πέμπτη, 8 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Για τη μέρα αυτή κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας μιας ή δυο ή τριών διδακτικών ωρών.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: