Η κυβέρνηση φέρνει εν μέσω πανδημίας το Νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το νομοσχέδιο του Γαβρόγλου μες στο Πάσχα. Η ΝΔ ετοιμάζεται να περάσει το νομοσχέδιο της Κεραμέως για το Λύκειο εν μέσω πανδημίας, για να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει μες στο Πάσχα το νομοσχέδιο του Γαβρόγλου, θέλοντας να πιάσει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε διακοπές, για να περάσει χωρίς αντίδραση. Το φετινό Πάσχα είναι κάπως… ιδιαίτερο, ιδίως για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, σκέφτεται να αξιοποιήσει την πανδημία για να φέρει το νομοσχέδιο που είχε εξαγγείλει για το Λύκειο και το Εξεταστικό.

“Τράπεζα Θεμάτων” και υπολογισμός της βαθμολογίας των μαθητών σε όλες τις τάξεις είναι μερικά από όσα προέβλεπε το νομοσχέδιο, που μετέτρεπε το Λύκειο σε έναν απέραντο εξεταστικό μαραθώνιο, με προφανείς ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων που δεν τους περισσεύουν λεφτά για Φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Παράλληλα, υπήρχα και άλλες διατάξεις, όπως η επέκταση των διδάκτρων στα ξενόγλωσσα τμήματα των ΑΕΙ, η εμβάθυνση της αξιολόγησης ανά σχολική μονάδα, που θα φέρει σχολεία και εκπαίδευση πολλών ταχυτήτων κτλ.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, για να περάσει με λιγότερες αντιδράσεις το σχέδιό της είναι προκλητική και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο -για όσους τυχόν διατηρούσαν αυταπάτες.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: