Γιάννης Δελής στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών: “Δεν ξέρω αν έχω πρόβλημα στην ακοή από την κρότου – λάμψης ή απ’ αυτά που είπε ο Γαβρόγλου”

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί και όσοι τους συμπαραστέκονται διατρανώνουν πως δε αφήσουν την κυβέρνηση να τους “κουφάνει”, αλλά θα την “ξεκουφάνουν” εκείνοι με τις κινητοποιήσεις τους, ως την απόσυρση του νομοσχεδίου – έκτρωμα. 

Μαζικό και δυναμικό ήταν το σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου – έκτρωμα για τους διορισμούς στην εκπαίδευση, που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες αναπληρωτές, βάζοντας σε εξοντωτικό κυνήγι προσόντων όσους διεκδικούν μια θέση διδασκαλίας. Αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποσυρθεί ο απαράδεκτος νόμος. Όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση, πλήθαιναν τα σωματεία και οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων που δήλωναν την παρουσία τους στην κεντρική εξέδρα και τη συμπαράστασή τους. Χαιρέτησε επίσης η Στέλλα Βαλαβάνη εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών εκ μέρους του γονεϊκού κινήματος. Ενώ μαζικό “παρών” έδωσαν επίσης μαθητές και φοιτητές.

 

Τα συνθήματα αφορούσαν την ανατροπή του νόμου καθώς και το στόχο για μαζικούς διορισμούς των αναπληρωτών και κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων αλιεύσαμε και το “Στείλτε το Γαβρόγλου στη Σαντορίνη, να γίνει αναπληρωτής, σ’ αντίσκηνο να μείνει”, που αναφέρεται στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές στα τουριστικά μέρη, για να βρουν ακόμα και μέρος να μείνουν -το καλοκαίρι δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέφευγαν στην έσχατη λύση με τα αντίσκηνα…

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και οι δυο τραυματίες των ΜΑΤ που “καταδίκασε” η κυβέρνηση Σύριζα, η Θοδώρα Δριμάλα και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που είχε υποστεί θυμίζουμε μερική ρήξη τυμπάνου από την έκρηξη χειροβομβίδας κρότου λάμψης. Ο ίδιος χαιρετίζοντας από το βήμα είπε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση: “Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή”,  ενώ κλείνοντας είπε κάτι πιο προσωπικό και χιουμοριστικό συνάμα, σχετικό με την πρόσφατη περιπέτειά του: “Δεν ξέρω αν το πρόβλημα που απέκτησα στην ακοή οφείλεται στην κρότου – λάμψης ή σ’ αυτά που είπε ο υπουργός, ότι με το νομοσχέδιο αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις”.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί και όσοι τους συμπαραστέκονται διατρανώνουν πως δε αφήσουν την κυβέρνηση να τους “κουφάνει”, αλλά θα την “ξεκουφάνουν” εκείνοι με τις κινητοποιήσεις τους, ως την απόσυρση του νομοσχεδίου – έκτρωμα.

Προς το τέλος της κινητοποίησης, δεν έλειψε και η ρίψη κάποιων χημικών από τα ΜΑΤ. Προφανώς οι παραινέσεις της Γεροβασίλη έπιασαν τόπο και τα “δημοκρατικά” όργανα της τάξης έδειξαν αυτοσυγκράτηση, αλλιώς θα έπνιγαν πάλι τη μαζική συγκέντρωση στις χημικές ουσίες, βαρώντας στο ψαχνό, όπως την Παρασκευή…

 

Στη σημερινή απεργία υπήρχε μεγάλη συμμετοχή που άγγιξε το 80% στην Αττική και το 70% πανελλαδικά στους αναπληρωτές. Ο απεργιακός αγώνας συνεχίζεται την προσεχή Πέμπτη, αφού η κυβέρνηση ανέβαλε τη συζήτηση του νομοσχεδίου και φέρεται αποφασισμένη να το επαναφέρει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης, για να μη χάνει χρόνο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: