Εκπαιδευτικός σε απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Παιδείας – ΠΑΜΕ: Η πολιτική σας συνθλίβει την αξιοπρέπεια και τις ζωές των εκπαιδευτικών

Η αναλγησία της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας σε όλο της το μεγαλείο.

«Η πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης συνθλίβει την αξιοπρέπεια και τις ζωές των εκπαιδευτικών», καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου να μην προχωρήσει στη δεύτερη φάση των αποσπάσεων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να μην μπορούν να επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής Γιώργου Παπαποστόλη, που βρίσκεται σε απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο εκπαιδευτικός έκανε αίτηση για απόσπαση στη Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας όπου είχε 23 βεβαιωμένα κενά στην αντίστοιχη ειδικότητα. Αντί για αυτό, το υπουργείο Παιδείας και στις 3 φάσεις αναπληρωτών έστειλε αναπληρωτές. Στις επαναλαμβανόμενες ενστάσεις και αιτήσεις θεραπείας του εκπαιδευτικού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απάντησε ότι η μη πραγματοποίηση της Β’ φάσης είναι πολιτική απόφαση.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Για άλλη μια χρονιά, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε, μετά από 3 μήνες λειτουργίας των σχολείων, να μην πραγματοποιήσει δεύτερη φάση αποσπάσεων μετά και τον πολύ μικρό αριθμό μεταθέσεων που έγινε και φέτος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με αυταπάρνηση και για χρόνια ολόκληρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να μην μπορούν να επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους μαζί με τις οικογένειές τους. Ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κενά σε διάφορες ειδικότητες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επέλεξε να στείλει αναπληρωτές και όχι να ικανοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα των συναδέλφων, έτσι ώστε να βρεθούν μετά από χρόνια πιο κοντά στο σπίτι τους.

Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης είναι συνειδητή, συνδέεται άμεσα με τη χρόνια αδιοριστία και γίνεται γιατί αν ικανοποιηθούν οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις τότε πρακτικά τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών δεν θα μπορούν ν’ ανοίξουν. Επιπλέον η κυβέρνηση για να εμφανίσει την περιβόητη “κανονικότητα” στα σχολεία, επέλεξε φέτος να κάνει την πρώτη φάση προσλήψεων των αναπληρωτών αγνοώντας επιδεικτικά τα αιτήματα χιλιάδων συναδέλφων που ζητούσαν απόσπαση σε περιοχές που υπήρχαν πραγματικά ελλείμματα και κενά εκπαιδευτικών.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες συναδέλφους μας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του συναδέλφου Φυσικής Αγωγής Γιώργου Παπαποστόλη, όπου βρίσκεται σε απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ο συνάδελφος έκανε αίτηση για απόσπαση στη Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας όπου είχε 23 βεβαιωμένα κενά στην αντίστοιχη ειδικότητα. Αντί για αυτό, το υπουργείο Παιδείας και στις 3 φάσεις αναπληρωτών έστειλε αναπληρωτές. Στις επαναλαμβανόμενες ενστάσεις και αιτήσεις θεραπείας του συναδέλφου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απάντησε ότι η μη πραγματοποίηση της Β’ φάσης είναι πολιτική απόφαση.

Η αναλγησία της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας σε όλο της το μεγαλείο. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι έχοντας χάσει τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης πάνω από 6 μισθούς. Αλήθεια, πώς θα τα βγάλουν πέρα χιλιάδες συνάδελφοί μας; Πώς θα συντηρήσουν την οικογένειά τους και τα παιδιά τους; Το βάρος των οικονομικών δυσκολιών από τη συντήρηση 2 σπιτιών και των καθημερινών υποχρεώσεων είναι ασήκωτο. Ο για χρόνια διαχωρισμός των οικογενειών αυτών των συναδέλφων είναι απάνθρωπος. Συνθλίβει τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους! Πολλοί συνάδελφοι ζουν αυτόν τον Γολγοθά για χρόνια και φτάνουν, στην απόγνωσή τους, να δανείζονται από τους γονείς τους για να τα βγάλουν πέρα ή να θεωρούν λύση σωτηρίας την άδεια άνευ αποδοχών!

Οι υπηρεσιακές μεταβολές είναι άρρηκτα δεμένες με την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών. Η χρόνια αδιοριστία που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική και ψυχολογική εξόντωση όχι μόνο των αναπληρωτών, αλλά και των μόνιμων συναδέλφων.

Φτάνει πια στον εμπαιγμό, στην κοροϊδία και την εξόντωση των συναδέλφων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνει δεύτερη φάση μεταθέσεων και αποσπάσεων έτσι ώστε χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρεθούν ξανά μαζί με τις οικογένειές τους στον τόπο συμφερόντων τους.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο που βρίσκεται σε απεργία πείνας! Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την απαράδεκτη και απάνθρωπη πολιτική του υπουργείου Παιδείας, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον συνάδελφο, να παλέψουν έτσι ώστε να βρεθεί λύση για όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσουμε την πάλη μας για να μπορούμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας μια ανθρώπινη ζωή!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: