Είναι αδιανόητο να καταστέλλετε ανήλικους μαθητές και να αθωώνετε νεοναζί εγκληματίες!

Ανακοίνωση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής:
“Η μάταιη προσπάθεια να «σπάσετε» τις καταλήψεις μας, με την βία, οι απειλές και η άσκοπη επιθετικότητά σας στις τηλεοράσεις, τα χημικά και οι συλλήψεις, δεν μας φοβίζουν· μας εξοργίζουν!”

Αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί οι μαθητές ήταν σήμερα -και θα συνεχίσουν να είναι- στους δρόμους, μπορεί αυτή η ανακοίνωση που μας έστειλαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής, να έχει τις απαντήσεις που ζητάνε.

Άλλο ένα δυσάρεστο συμβάν τρομοκράτησης μαθητών από την κυβέρνηση έρχεται να επισκιάσει όλα τα προηγούμενα, αφού ξεπερνά κάθε λογικό όριο! Μαθητής της Γ’ Γυμνασίου συλλαμβάνεται την Πέμπτη 15/10, επειδή διεκδικούσε τα δικαιώματά του, δίνοντας το “παρών” στην μαθητική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του, ο 14 ετών Βαγγέλης Γρηγορίου, πλησιάζοντας στο χώρο της κινητοποίησης, στο κέντρο της Αθήνας, πέρασε από σωματικό έλεγχο, όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Έπειτα, βγαίνοντας από ένα κατάστημα εστίασης στο Σύνταγμα, τον σταματούν ξανά αστυνομικοί, για να τον υποβάλουν στην ίδια ακριβώς διαδικασία. Παρά το γεγονός ότι δε βρήκαν τίποτα, συνέλαβαν τον μαθητή, μαζί με φίλους του -επίσης μαθητές- και τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ, με την διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ οι κατηγορίες φτάνουν τον βαθμό του κακουργήματος!

Ο μαθητής πέρασε 4 μέρες στο κρατητήριο, όπου δεν του επιτράπηκε να έρθει σε επαφή με τους γονείς του, παρά μόνο με τον δικηγόρο του. Οι αστυνομικοί, επικαλούμενοι τον κορωνοϊό, απαγόρευσαν στους συνηγόρους του να φέρουν στα παιδιά καθαρά ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα!

Ελεύθεροι αφέθηκαν 4 από τους 5 μαθητές, χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ ο Βαγγέλης Γρηγορίου, δικάστηκε σήμερα, Δευτέρα, 19/10, όπου πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση, με στόχο την στήριξη και την απελευθέρωσή του.

Η κυβέρνηση είναι πιο επιθετική από ποτέ. Πρώτα μας δίνει την κατηγορία «αρνητές της μάσκας», μετά μας τιμωρεί με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και απουσίες, επειδή τάχα «δεν είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε διάλογο», ενώ στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ήταν η ίδια που μας «καλωσόρισε» με χημικά. Τέλος, στην τελευταία κινητοποίηση, επέβαλε τους μαθητές σε σωματικό έλεγχο και προχώρησε σε συλλήψεις, επειδή διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας, δηλαδή να μην ερχόμαστε σε σχολεία-υγειονομικές βόμβες, να αποσύρουν το νέο νομοσχέδιο και την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση.

Πρέπει όμως να γνωρίζετε, ότι η μάταιη προσπάθεια να «σπάσετε» τις καταλήψεις μας, με την βία, οι απειλές και η άσκοπη επιθετικότητά σας στις τηλεοράσεις, τα χημικά και οι συλλήψεις, δεν μας φοβίζουν· μας εξοργίζουν! Δεν αποδυναμώνουν το μαθητικό κίνημα, ίσα-ίσα, το κάνουν πιο δυνατό, διότι επιβεβαιώνουν τις προθέσεις σας, οι οποίες φυσικά, μόνο καλές δεν είναι.

Μάθετε λοιπόν, ότι και κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή και ζητάμε τα αυτονόητα! Οι μέθοδοί σας, μας θυμίζουν μία άλλη εποχή, που η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης κόστιζαν ακριβά και για αυτό, δεν τρομοκρατούμαστε, αλλά συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας!

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής φωνάζουν: «Είναι γελοίο να συμπεριφέρεστε έτσι σε μαθητές, ενώ την ίδια στιγμή η εισαγγελέας της δίκης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» προτείνει την αναστολή της ποινής των εγκληματιών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Σαχζίτ Λακμάν, την επίθεση σε συνδικαλιστές και σε Αιγυπτίους ψαράδες. Είναι αδιανόητο να καταστέλλετε ανήλικους μαθητές και να αθωώνετε νεοναζί εγκληματίες, για αυτό και απαντάμε ότι θα μας βρείτε απέναντι!

Καλούμε το σχολείο να συμμετάσχει στην πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη, 22/10,

12:00 πμ, στα Προπύλαια.

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!

Μαθητές
1ου ΓΕΛ Καισαριανής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: