Διευθυντής Γυμνασίου τραμπουκίζει μαθητές και ρίχνει έναν από αυτούς στο έδαφος!

Ο διευθυντής του 5ου προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας τραμπούκισε τους μαθητές του που τόλμησαν να κάνουν κατάληψη ζητώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους!

Τον διευθυντή του 5ου «Πρότυπου» Γυμνασίου Χαλκίδας που τραμπούκισε και προπηλάκισε μαθητές του σχολείου, που σήμερα το πρωί πραγματοποιούσαν κατάληψη με αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, καταγγέλλουν οι Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «από όλα αυτά τα περιστατικά επιβεβαιώνεται τι σημαίνει “πρότυπο σχολείο”. Σημαίνει μαθητές απομονωμένοι, να μη σκέφτονται, να μη διεκδικούν. Σημαίνει διευθυντές που αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως εγκληματίες, που αναλαμβάνουν την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αυτά είναι τα πρότυπα του σάπιου συστήματός τους!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου, αλλά και όλων των σχολείων της πόλης που βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό, δεν είναι εγκληματίες!

Παλεύουν για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει ουσιαστικά. Οργανώνονται και απαιτούν μέτρα προστασίας, αραίωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας για την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, τα αιτήματά τους είναι δίκαια!

Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει κυβέρνηση και υπουργείο, διευθυντές, αστυνομικές δυνάμεις και προσπαθούν να κάμψουν τον αγώνα τους.

Μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται είναι χαμένοι!

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να μην τσιμπήσουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες και τα όνειρα των μαθητών».

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: