Δεν έχει πρόβλημα η τηλεκπαίδευση, έχετε εσείς που είστε φτωχοί και χωρίς ίντερνετ…

Η μόνη ατομική ευθύνη που έχουμε είναι να μην επιτρέπουμε τέτοιες ντροπιαστικές εικόνες εξαθλίωσης.

Η τηλεκπαίδευση στα χρόνια της εξαθλίωσης…

Μια μητέρα από το Ρέθυμνο παίρνει τον κωδικό του ασύρματου δικτύου από ένα σούπερ-μάρκετ, κάθεται υπομονετικά σε εξωτερικούς χώρους με τις δύο κόρες της και προσπαθεί να τις βοηθήσει να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Και όταν σφίξουν τα κρύα στην Κρήτη, βλέπουμε…

Το “success story” της πετυχημένης τηλεκπαίδευσης εξελίσσεται σε φιάσκο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιμένει πως είναι όλα καλά και το μόνο που δεν έχει πει για τις σκηνές που βλέπουμε είναι πως πρόκειται για ηθοποιούς που θέλουν να την εκθέσουν.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (Μέλος της ΟΓΕ) σχολίασε τις απαράδεκτες συνθήκες, με την εξής ανακοίνωση.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες που διεξάγεται η τηλεκπαίδευση και στο Ρέθυμνο.

Το δημοσίευμα, που περιγράφει την προσπάθεια μιας μητέρας και των παιδιών της να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση καθήμενοι σε ένα πεζούλι με δανεικό internet, επιβεβαιώνει και στο Ρέθυμνο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που αναγκάζονται να κάνουν γονείς και μαθητές αυτές τις μέρες για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια θέση στη «δημόσια και δωρεάν» Παιδεία.

Σε μια πόλη που πλήττεται από την ανεργία, καθώς τα 2/3 των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν δούλεψαν καθόλου τη φετινή σεζόν, η κυβέρνηση, μαζί με τα ψίχουλα της αναστολής πετάει στις λαϊκές οικογένειες το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης.

Είμαστε υπεύθυνες για το αν και πώς θα έχουν τα παιδιά μας πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία αφού η κυβέρνηση έβαλε τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου στην τηλεκπαίδευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες τους στοιχειώδεις όρους για τη διαδικασία, δηλαδή τεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεάν γρήγορο ίντερνετ σε όλη τη χώρα.

Είμαστε υπεύθυνες για να διατηρούμε υγιή όλα τα μέλη της οικογένειάς μας, αφού αν αρρωστήσουμε οι τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και συνολικά της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν μας επιτρέπουν την πρόσβαση.

Είναι ξεκάθαρο ότι, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει χρήματα δεξιά και αριστερά, όχι για την υγεία, όχι για τα σχολεία, όχι για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας, τα κενά σε αίθουσες, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Είναι, συνεπώς, πολιτική επιλογή ότι δεν παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να είναι ασφαλή.

Διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ με ευθύνη του Δήμου και της Πρωτοβάθμιας να αποκτήσει η συγκεκριμένη οικογένεια και όσες άλλες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ατομική μας ευθύνη είναι να δράσουμε για να αναλάβει η Κυβέρνηση τις δικές της ευθύνες!

Ζητάμε ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για:

-Τεχνολογικό εξοπλισμό με ευθύνη του κράτους χωρίς όρους για όλους τους μαθητές.
-Καμία καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.
-Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.
-Να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: