Αθήνα: Η νεολαία ΔΗΣΥ ξάφρισε το ταμείο των φοιτητών – Χιλιάδες ευρώ έλλειμμα

Καταγγελία της Προοδευτικής ΚΚΦ: “Για ακόμη μια φορά φαίνεται να είμαστε αντιμέτωποι με την κακοδιαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας, ενώ στο τιμόνι του βρισκόταν η Πρωτοπορία. Ήδη η Πρωτοπορία ευθύνεται για τη δημιουργία χρέους πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο”.

Η Προοδευτική ΚΚΦΑ (φοιτητική παράταξη του ΑΚΕΛ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την Πρωτοπορία (φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ) για τη διαχείριση του ταμείου της ΕΦΕΚ και ένα έλλειμμα χιλιάδων ευρώ. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης-καταγγελίας:

Ως Προοδευτική Κ.Κ.Φ.Α., οφείλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια, μετά και το νέο σοβαρό οικονομικό ζήτημα που προέκυψε με την ΕΦΕΚ Αθήνας, με πρωταγωνιστή και πάλι την παράταξη της Πρωτοπορίας. Αυτή τη φορά έχει παρατηρηθεί έλλειμμα αρκετών χιλιάδων ευρών από τα ταμεία του συλλόγου κατά την περίοδο 4 Ιουνίου 2014 με 28 Μαΐου 2016, όταν στις οργανικές θέσεις του Προέδρου και του Ταμία βρισκόταν η Πρωτοπορία. Το έλλειμμα αφορά στην πληρωμή των ενοικίων του υποστατικού του Συλλόγου από τον ένοικο.

Η παράταξή μας εδώ και χρονιά τόνιζε ότι υπήρχαν αρκετά χρωστούμενα ενοίκια από τον ένοικο του υποστατικού για την προαναφερθείσα περίοδο. Ωστόσο, η απάντηση των εκπροσώπων της Πρωτοπορίας ήταν πως δεν εισέπραξαν ποτέ τα χρωστούμενα ενοίκια, αφού ο ένοικος δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει.

Μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον ένοικο του υποστατικού με στόχο την ανανέωση του συμβολαίου ενοικίασης, ενέργειες που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι της παράταξης μας, αναφέρθηκε το ζήτημα μη καταβολής ενοικίων αρκετών χιλιάδων ευρώ. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Μάλιστα ο ένοικος του υποστατικού μας παρέδωσε αποδείξεις στις οποίες φαίνεται ότι κατέβαλε όλα τα ενοίκια σε εκπροσώπους της Πρωτοπορίας.

Συγκεκριμένα την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015, σύμφωνα με τις αποδείξεις του ενοίκου, ο σύλλογος εισέπραξε 3050€, ενώ στον απολογισμό του ταμία κατά την Β΄ Γενική Συνέλευση το 2015 αναγράφεται μόνο το ποσό 1650€. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, σύμφωνα με τις αποδείξεις ο σύλλογος εισέπραξε 7.950€, ενώ στο βιβλίο οικονομικών του συλλόγου αναγράφονται μόνο 2800€. Συνολικά στην περίοδο αυτή, ο σύλλογος σύμφωνα με τις αποδείξεις εισέπραξε 11.000€ – οι αποδείξεις αυτές δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά του συλλόγου από την Πρωτοπορία – ενώ στα πρακτικά του Συλλόγου αναγράφεται, ότι εισπράχθηκε μόνο το ποσό 4450€. «Χάθηκαν» δηλαδή 6.550€ από τα ταμεία της ΕΦΕΚ Αθήνας.

Ως Προοδευτική καταθέσαμε τις πιο πάνω αποδείξεις στη σημερινή συνεδρία της επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου, χωρίς όμως να πάρουμε ουσιαστική απάντηση από τους εκπροσώπους της Πρωτοπορίας.

Για ακόμη μια φορά φαίνεται να είμαστε αντιμέτωποι με την κακοδιαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας, ενώ στο τιμόνι του βρισκόταν η Πρωτοπορία. Ήδη η Πρωτοπορία ευθύνεται για τη δημιουργία χρέους πέραν των 25 χιλιάδων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο. Καλούμε τους εκπρόσωπους της Πρωτοπορίας να ξεκαθαρίσουν, αν μπορούν, που χάθηκαν τα χρήματα αυτά και να τα επιστρέψουν άμεσα στα ταμεία του συλλόγου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: