Απουσία σε φοιτητές ΤΕΙ που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε φιέστα Συριζαίων από καθηγήτρια

Απουσία πήραν όσοι φοιτητές αρνήθηκαν τον εκβιασμό συριζαίας καθηγήτριας να παραβρεθούν “μουγγά” και με το ζόρι σε εκδήλωση της παράταξης “Bloco” με καλεσμένο κυβερνητικό στέλεχος.

Μια πρωτοφανή κι απαράδεκτη προσπάθεια εκβιασμού φοιτητών να παρακολουθήσουν εκδήλωση της φοιτητικής παράταξης του Σύριζα “Bloco” με ομιλητή το γ.γ του Υπουργείου Παιδείας Κ. Αγγελόπουλου, καταγγέλλουν φοιτητές της Πανσπουδαστικής Κ.Σ στο Τμήμα Αισθητικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η καθηγήτρια, αφού μάταια προσπάθησε να εξαναγκάσει το σύνολο των φοιτητών εργαστηρίου του 3ου έτους  (όπου οι παρακολουθήσεις, σε αντίθεση με τις διαλέξεις, είναι υποχρεωτικές), να παραβρεθούν στην κυβερνητική φιέστα, χωρίς καν να έχουν το δικαίωμα να θέσουν ερωτήσεις στον υπουργό, πήρε απουσίες από όσους τελικά δεν πήγαν, γεγονός καινοφανές και προκλητικό από κάθε άποψη. Η προσπάθεια να μεταβληθούν οι φοιτητές σε “ντεκόρ” της κυβερνητικής προπαγάνδας, με τη χρήση ωμών εκβιασμών, καταδικάστηκε σε υψηλούς τόνους από την Πανσπουδαστική ΚΣ, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας πάει χέρι-χέρι με τους εκβιασμούς και όποιους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η προσπάθειά τους να βρουν ενεργούς εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Και όταν το καρότο της “δίκαιης ανάπτυξης” και της “εθνικής προσπάθειας” πέφτει στο κενό, επιστρατεύουν το μαστίγιο της τρομοκρατίας και του “χαφιεδισμού”» τονίζουν οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».

Προσθέτουν επίσης: «Δεν μας ξαφνιάζει ούτε η ομοιότητα των μεθόδων της κυβερνητικής παράταξης με αυτές της ΔΑΠ στο ΤΕΙ. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλέψει με όλους τους νόμους που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και “την μπουκιά από το στόμα” της ΝΔ, κάνοντας copy paste τις προτάσεις της ΔΑΠ στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στις μεθοδεύσεις και στους καλοσυνάτους “εκβιασμούς” θα τα “χαλούσε”; Τέτοιες είναι μέθοδοί τους γιατί τέτοια είναι η πολιτική τους!

Έτσι κι αλλιώς η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που χρόνια τώρα βιώνει ο κάθε σπουδαστής και η κάθε σπουδάστρια μέσα και έξω από το ΤΕΙ, και ειδικά στο Τμήμα της Αισθητικής, με τις τεράστιες ελλείψεις, είναι ίδια με την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» απαιτούν να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απουσίες και να καταδικαστεί άμεσα από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως και κάθε άλλο φαινόμενο εκβιασμού και τρομοκρατίας.

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά – μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Ρίχνουμε μαύρο σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: