“Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές…” – Μνημεία-φόρος τιμής σε Μακρόνησο και Γυάρο για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Με την ολοκλήρωση της Έκθεσης των μακετών για τη φιλοτέχνηση μνημείων για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο, η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, προχωράει στη φάση της κατασκευής και τοποθέτησης των μνημείων στα δύο μαρτυρικά νησιά.

Μετά την ολοκλήρωση της Έκθεσης όλων των μακετών για τη φιλοτέχνηση μνημείων για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο, προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος, η ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, προχωράει στη φάση της κατασκευής και τοποθέτησης των μνημείων στα δύο μαρτυρικά νησιά:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυσή του σχεδιάζει να τοποθετήσει συμβολικά δύο μνημεία στα δύο μαρτυρικά νησιά της Μακρονήσου και της Γυάρου. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όλους που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτά τα δύο κολαστήρια.

Τα δύο μνημεία, που επιλέχθηκαν κατόπιν πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού, πρέπει να κατασκευαστούν και σε κατάλληλο χρόνο να τοποθετηθούν.

Η όλη αυτή διαδικασία έχει αυξημένο οικονομικό κόστος.

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και ζητάει τη συνδρομή του για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Προσφορές μπορούν να κατατεθούν στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις και στον “Ριζοσπάστη”».

Τα έργα που διακρίθηκαν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό:

1ο βραβείο για τη Μακρόνησο: «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», πρόταση του γλύπτη και επίκουρου καθηγητή στην ΑΣΚΤ Μάρκου Γεωργιλάκη

 

1ο βραβείο για τη Γυάρο: «ΡΩΓΜΗ», πρόταση του γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά

Με πληροφορίες από το Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

4 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: