Οι μαθητές έχουν δίκιο κι εμείς γονείς κι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους

Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στέκεται στο πλευρό των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και στηρίζει τον αγώνα τους για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στέκεται στο πλευρό των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και στηρίζει τον αγώνα τους για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη γύμνια των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, στην καθαριότητα, τα κτίρια, αποτέλεσμα διαχρονικά των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και της πολιτικής που ακολουθούν, που αντιμετωπίζουν ως κόστος τα δικαιώματα των παιδιών και των εργαζομένων στην παιδεία και στην υγεία συνολικά, ενώ για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων χαρίζουν εκατομμύρια.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση απαντά με συκοφάντηση, καταστολή, κρατική βία και τρομοκρατία στις μαθητικές κινητοποιήσεις, για να κάμψει τους δίκαιους αγώνες μαθητών, γονιών και εργαζομένων.

Στην περιοχή μας η Δημοτική Αρχή ΝΔ – ΚΙΝΑΛ φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, μία κατάσταση που σέρνεται χρόνια τώρα, που βλέπουμε να παίζεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στην υγεία των παιδιών μας.

Η Δημοτική Αρχή γνώριζε τις τεράστιες ελλείψεις των σχολείων και των νηπιαγωγείων της περιοχής και δεν έλαβε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των παιδιών, αλλά και για τη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι τουλάχιστον ειρωνική και προκλητική η στάση της Δημοτικής Αρχής, που προσπαθεί να κάμψει τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των μαθητών της περιοχής μας, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους ότι δήθεν θα πάει μαζί με τους μαθητές τα αιτήματά τους στο Υπουργείο (!)

Μια δημοτική αρχή που αφήνει τον 21ο αιώνα σχολείο χωρίς πόσιμο νερό, που στοιβάζει παιδιά σε 25άρια και  27άρια τμήματα, το ένα πάνω στο άλλο, ακόμη και στα νηπιαγωγεία, που με τον διορισμό των μισών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, έχουν δημιουργηθεί τεράστια μορφωτικά κενά στην περιοχή μας, που προσέλαβε λιγότερες καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι, εν καιρώ πανδημίας, παίζοντας κορόνα γράμματα την υγεία των παιδιών μας.

Ας μην προσπαθεί, λοιπόν, με τεχνάσματα να παραπλανήσει τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των μαθητών, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα που είχε όλες τις δυνατότητες να βελτιώσει την κατάσταση των σχολείων της περιοχής μας, δεν έκανε ούτε μία ουσιαστική παρέμβαση, δεν μπήκε καν στον κόπο να αξιοποιήσει αίθουσες σχολείων, δημοτικά κτήρια ή να νοικιάσει χώρους, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα σχολικά τμήματα, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

Ένα σχολείο που θα επιτελέσει την κοινωνική και μορφωτική του αποστολή χωρίς διακρίσεις για όλα τα παιδιά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Τμήματα των 15 παιδιών
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό.
  • Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας στον δήμο μας και διασύνδεσή τους με τα σχολεία
  • Μόνιμο πλήρους ωραρίου και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Σύγχρονα σχολικά κτήρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, δωρεάν με ευθύνη του κράτους
  • Δωρεάν μέσα προστασίας σε μαθητές και εργαζόμενους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους
  • Δωρεάν, επαρκής και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία, με κρατική ευθύνη
  • Ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση του πάρκου Μουστακλή στην Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας και άμεση ανέγερση του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού στο οικόπεδό του με αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: