Όχι από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση της Ιρανής κρατούμενης μητέρας

Η Sharareh Khademi είχε διαφύγει από το Ιράν για να γλιτώσει από την συστηματική καταπίεση και κακοποίηση του συζύγου της, παίρνοντας μαζί και την εξάχρονη κόρη της είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε σήμερα να μην εκδοθεί στο Ιράν η κρατούμενη Sharareh Khademi, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο διαμένει σε υποδομή προσφύγων στο νομό Έβρου.

Η Sharareh Khademi είχε διαφύγει από το Ιράν για να γλιτώσει από την συστηματική καταπίεση και κακοποίηση του συζύγου της, παίρνοντας μαζί και την εξάχρονη κόρη της και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Ελληνικό δικαστήριο είχε αποφασίσει την έκδοσή της στο Ιράν και σήμερα ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε αυτή την απόφαση και διέταξε την αποφυλάκιση της κρατούμενης αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι κράτησής της. Από την πλευρά της υπεράσπισης ανακοινώθηκε ότι η κρατούμενη αναμένεται να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει πολύ σύντομα κοντά στο παιδί της.

Αν η Sharareh Khademi επέστρεφε στο Ιράν κινδύνευε από τη θανατική ποινή, που επιβάλλεται σε όσους ζητούν άσυλο σε άλλες χώρες, ενώ ο πρώην σύζυγός της προετοίμαζε το γάμο της κόρης τους μόλις θα έκλεινε τα εννιά της χρόνια… (για το ιστορικό της υπόθεσης δείτε περισσότερα εδώ).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: