Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε. Αλλά ο τρομονόμος παραμένει εδώ

Ο Τάσος Θεοφίλου δικαιώθηκε. Αθωώθηκε στο δικαστήριο και μένει ελεύθερος. Αλλά ο τρομονόμος είναι εδώ και εξακολουθεί να βάζει στο στόχαστρο αθώα άτομα, για τα φρονήματά τους, χωρίς να ενδιαφέρεται για αποδείξεις και περιττές λεπτομέρειες

Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε κι από σήμερα το μεσημέρι είναι ελεύθερος. Έτσι έλαβε αίσιο τέλος μία από τις πιο παρανοϊκές υποθέσεις που έχει φέρει στα Δικαστήρια η Αντιτρομοκρατική, στοχοποιώντας βάσει του τρομονόμου, ένα άτομο για τις πολιτικές πεποιθήσεις του, τα ποιήματα που έχει γράψει και τις “κακές παρέες”, χωρίς να έχει αποδειχτεί ποτέ το παραμικρό για τη συμμετοχή του στις ενέργειες για τις οποίες κατηγορήθηκε άδικα. Ένα σαθρό κατηγορητήριο που στηριζόταν σε ανώνυμα τηλεφωνήματα που δεν καταγράφηκαν, υπαλλήλους που δεν υπάρχουν ή αρνούνται να παρουσιαστούν, θολά πλάνα που δείχνουν διαφορετικά άτομα, κοκ.

Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε. Αλλά ο τρομονόμος παραμένει εδώ.

Όπως είπε κι ο ίδιος στην απολογία του: με κατηγορούν για κάτι τόσο σοβαρό και ως στοιχείο μου παρουσιάζουν τα αποτελέσματα πασιέντζας. Δεν θα απολογηθώ εγώ αλλά αυτοί. Αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι είμαι ένοχος και όχι εγώ αθώος. Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την τάση που θέλει οι διώξεις να γίνονται πια μεταφυσικά. Και σε ένα άλλο σημείο: Όπως μου σχολίασε και κάποιος από τους κυρίους της συνοδείας μου: δικάζεσαι για τρίχες.

Η σκηνοθεσία της Αντιτρομοκρατικής ήταν τόσο χοντροκομμένη, που δεν μπορούσε καν να σταθεί στο Δικαστήριο, στη δική τους “τυφλή κι ανεξάρτητη” δικαιοσύνη. Το ζήτημα όμως είναι ποιος θα επιστρέψει στον Τάσο Θεοφίλου τα πέντε αυτά χρόνια που διώχτηκε, φυλακίστηκε και ταλαιπωρήθηκε από τις κρατικές αρχές -ενώ ενδιάμεσα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και κινδύνευε και με ισόβια.

Οι σύντροφοί του κι άλλοι αλληλέγγυοι πανηγύρισαν για την αθώωση και τη δικαστική του δικαίωση. Αλλά οι μηχανισμοί της στοχοποίησης και της δίωξής του παραμένουν ακέραιοι κι ενεργοί. Στις 17 του μηνός εκδικάζεται η έφεση για την υπόθεση της Ηριάννας, που βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας, ενώ την ίδια μέρα σέρνεται στο δικαστήριο, με καρμπόν σκεπτικό και μεθόδευση, ο Περικλής Μ. που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ίδια ποινή, για την ίδια υπόθεση.

Ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε. Αλλά ο τρομονόμος παραμένει εδώ.

Του Πάνου Ζάχαρη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: