Ο Πελε έγραψε πάλι! Έργο πνοής για την Πάτρα η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού

Τι θα μπορούσε να πει η αντιπολίτευση γι’ αυτό; Τι θα μπορούσαν να γράψουν οι “κονδυλοφόροι του αζημίωτου” γι’ αυτό; Τίποτα απολύτως. Οι ΚΚΕδες δεν “τα αφήνουν όλα για τη δευτέρα παρουσία”. Οι Πελέδες αγωνίζονται και πετυχαίνουν να κάνουν αυτό που χρειάζεται ο κόσμος τώρα

Ομερτά αποσιώπησης κι αποπροσανατολισμού από την αντιπολίτευση του Δήμου και μέρος του τοπικού τύπου

Αυτή την τετραετία του “41 – 71%”, φαίνεται ότι η μονιασμένη αντιπολίτευση του Δήμου Πάτρας, σε συντονισμό και με τον συντηρητικό και αντιδραστικό (κάθε χρώματος) Τύπο, έχει αρχίσει το βρώμικο πόλεμο (παλιά τους τέχνη …) από νωρίς. Διάφορα είναι τα παραδείγματα, αλλά αυτό της επέκτασης του βιολογικού είναι από τα πιο χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, ένα έργο που περίμεναν οι Πατρινοί εδώ και πολλά χρόνια, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Η ΔΕΥΑ Πάτρας κι ο Δήμος, προκήρυξαν στις 26/9/2019, ένα ακόμα σημαντικό έργο για την πόλη και τους κατοίκους κάποιων περιοχών, που θα συνδεθούν με τον Βιολογικό Καθαρισμό. Γειτονιές και σπίτια που μέχρι τώρα δεν συνδέονταν, με ό,τι αυτό σήμαινε για τη ζωή τους. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις (Αγ. Βασίλειο και Ρίο) είχε κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης εδώ και 8 χρόνια , αλλά παραμένει ανενεργό επειδή τα λύματα αυτών των περιοχών δεν χώραγαν στον βιολογικό της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το χρηματοδοτούμενο έργο «επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πάτρας», δυναμικότητας 30.000 κατοικιών, στις περιοχές Αγ. Βασίλειος, Ρίο, Μιντιλόγλι, Τσαούση, Ροΐτικα, Μονοδένδρι, Βραχνέικα, και Αγ. Στέφανος Σαραβαλίου. Ο προϋπολογισμός είναι 9.915.000 ευρώ και προβλεπόμενη διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου, 30 μήνες. Η διαδικασία είναι ανοιχτή και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι 10 Δεκεμβρίου 2019.

Τι θα μπορούσε να πει η αντιπολίτευση γι’ αυτό; Τι θα μπορούσαν να γράψουν οι “κονδυλοφόροι του αζημίωτου” γι’ αυτό; Τίποτα απολύτως. Οι ΚΚΕδες δεν “τα αφήνουν όλα για τη δευτέρα παρουσία”. Οι Πελέδες αγωνίζονται και πετυχαίνουν να κάνουν αυτό που χρειάζεται ο κόσμος τώρα, όσο βέβαια γίνεται και με κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης. Η αγωνιστική στάση τους έχει πολλαπλάσια αποτελέσματα σε όφελος του λαού, από αυτά που έχουν διάφοροι άλλοι υπερπροβεβλημένοι δήμαρχοι πιστοί στην ΕΕ και στην πολιτική της.  Δήμαρχοι που έχουν επιλέξει τον δρόμο του κομματάρχη ζητιάνου, του εντολοδόχου του κεφαλαίου στο δήμο τους.

Αντί λοιπόν να κάνουν “τουμπεκί ψιλοκομμένο” (τουλάχιστον), αφού δεν μπορούν να πουν τίποτα κι η προπαγάνδα τους καταρρίπτεται πάλι. Κι αφού η ακτινοβολία κι η επιρροή της αγωνιστικής δημοτικής αρχής συνεχίζει την σταθερά ανοδική της πορείας στα λαϊκά στρώματα. Αποφάσισαν να το αποσιωπήσουν και να το κρύψουν. Κι επειδή δε γίνεται να κρυφτεί, σήκωσαν κι ένα κουρνιαχτό τύπου “φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Το σύστημα “ανεβάζει” τις ειδήσεις στον δικό του τύπο, όπως ο καθένας βάζει την ανάρτησή του στο fb. Μετά οι διάφοροι «δημοσιογράφοι – ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» κάνουν τις “κοινοποιήσεις” τους. «Ανέβασαν» λοιπόν σαν “σημαντικές ειδήσεις”:

Τη “σύνθεση του ΔΣ στον Καρναβαλικό Οργανισμό”. Την “προσευχή που δεν γίνεται στους παιδικούς σταθμούς”. (Ο Πελετίδης δεν κατάργησε καμιά προσευχή. Και πριν τον Πελετίδη δεν γινόταν προσευχή, αφού ο κανονισμός των παιδικών σταθμών δεν θεωρεί την προσευχή υποχρεωτική). Το ότι “ο Πελετίδης λέει ψέματα ότι δίνει δωρεάν νερό”. (Ο Πελετίδης δεν είπε ποτέ ότι δίνει δωρεάν νερό. Είπε ότι, απαιτεί και δίνει μάχη ώστε το νέο φράγμα “Πείρου – Παραπείρου” να το διαχειριστεί κρατικός φορέας – κι όχι ιδιωτικός ή διαδημοτικός – και το νερό από το νέο φράγμα να μεταφέρετε στην Πάτρα δωρεάν. Έτσι θα μπορέσουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή του νερού).

Όμως δυστυχώς γι’ αυτούς, το έργο του βιολογικού αφορά 30.000 κατοικίες (Δηλαδή πόσους ανθρώπους; Το 20% του πληθυσμού της Πάτρας ή περισσότερο;) που θα απαλλαγούν από τον… βόθρο τους. Ανθρώπους που αποκλείεται να μην το μάθουν, να μη χαρούν και να μην αναγνωρίσουν το έργο της δημοτικής αρχής και την προσήλωσή της στις λαϊκές ανάγκες. Προσήλωση που για το επόμενο διάστημα προμηνύει νέα μεγάλα έργα σε όφελος της λαϊκής οικογένειας και του λαού της Πάτρας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: