Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Την πλήρη άρνησή τους να ξοδέψουν έστω και ένα ευρώ από το πολυδιαφημιζόμενο μεγάλο δημοτικό ταμείο (χρήματα από τη φορομπηξία των λαϊκών νοικοκυριών) για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η διοικούσα παράταξη στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών

Την πλήρη άρνησή τους να ξοδέψουν έστω και ένα ευρώ από το πολυδιαφημιζόμενο μεγάλο δημοτικό ταμείο (χρήματα από τη φορομπηξία των λαϊκών νοικοκυριών) για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η διοικούσα παράταξη του κ. Δανιηλίδη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», βλέποντας τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου από προσωπικό καθαριότητας – αίτημα που βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων της εκπαιδευτικής κοινότητας – ζήτησε την μετατροπή των συμβάσεων 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης (να εργάζονται δηλαδή 6,5 ώρες αντί 3).

Το ίδιο αίτημα – ανάμεσα σε άλλα – έθεσαν και οι εκπαιδευτικοί μέσω του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή τους αναφέρει: 

«Διαμαρτυρηθήκαμε για την πλημμελή καθαριότητα των σχολικών κτηρίων. Στα περισσότερα ΓΥΜΝΑΣΙΑ και  ΓΕΛ του δήμου έχει διατεθεί «μισή» καθαρίστρια  στην πρωινή λειτουργία των σχολείων! που μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα.

 Ο αντιδήμαρχος παιδείας, παραδέχθηκε ότι με το διαθέσιμο  προσωπικό είναι αδύνατον να εφαρμοσθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ

Γι’ αυτό επιμείναμε να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες- αποφάσεις ο δήμος, (π.χ. να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους) για να υπάρχει τουλάχιστον ένας\ μια καθαριστης\ τρια σε όλη τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας των σχολείων. Μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο προσκρούει στο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας και  δεν θα περάσει από την οικονομική υπηρεσία του δήμου!»

Δεν δίστασαν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν ψεύτικες κινδυνολογίες (περί μη έγκρισης από την οικονομική υπηρεσία του δήμου!!!) όταν πολύ καλά γνωρίζουν ότι σε κανένα νομοθετικό πλαίσιο δεν προσκρούει μία τέτοια απόφαση.

Όταν λοιπόν η «Λαϊκή Συσπείρωση» έβαλε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (25/9), ο κ. Δανιηλίδης ισχυριζόμενος πως το θέμα δεν έχει κανέναν έκτακτο ή επείγον χαρακτήρα, αρνήθηκε να το συζητήσει.

Στην πορεία, και με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σύσσωμη η αντιπολίτευση απαίτησε τη συζήτηση του θέματος, αναγκάζοντας (με βάση τον νόμο) τον κ. Δήμαρχο να φέρει το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση (5/10).

Εκεί η διοικούσα παράταξη αναγκάστηκε πραγματικά να ξεγυμνωθεί από κάθε “επιχείρημά” της, δείχνοντας καθαρά το αντιλαϊκό της πρόσωπο.

  • Στην αρχή ισχυρίστηκαν πως δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. 
  • Όταν τους διαβάστηκε το συγκεκριμένο ΦΕΚ (161/Α’/22-08-2020), “προβληματίστηκαν” δήθεν με το «συντακτικό» του και τι ακριβώς εννοεί.
  • Στην πορεία προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από νομικίστικα κολπάκια περί αλλαγής των συμβάσεων των καθαριστριών

Όταν όλα αυτά ξεκαθαρίστηκαν από τις απαντήσεις των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ο ένας έχει και την ιδιότητα του νομικού), τότε συνέχισαν με άλλου είδους  “διλλήματα”:

 

  • «Μα αφού περιμένουμε να μας έρθουν κάποιες ακόμη καθαρίστριες, γιατί να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο;» 

 

Αναρωτήθηκε ο κ. αντιδήμαρχος παιδείας. Ο ίδιος βέβαια λίγο νωρίτερα παραδέχονταν πως αν ακολουθήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ούτε ο διπλάσιος αριθμός από αυτόν που σήμερα έχουμε δεν μας φτάνει.

Για να ακολουθήσει η απόλυτα κυνική δήλωση του αντιδημάρχου των οικονομικών :

«Δεν μπορεί να γινόμαστε ανεύθυνοι. Μια τέτοια απόφαση επιβάλλει μεγάλη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό»

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. αντιδήμαρχο, “ανεύθυνος” είναι κάποιος που ζητάει να διατεθεί ένα ελάχιστο στην πραγματικότητα κονδύλιο (αρκετά μικρότερο των εκατό χιλιάδων ευρώ) για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών σε καιρό πανδημίας, ενώ ο ίδιος και η διοίκησή του δείχνουν μεγάλη “υπευθυνότητα” όταν κρατούν τα χρήματα αυτά (χρήματα του λαού) στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών για να μην “επιβαρύνουν” τον προϋπολογισμό!!!  

«Άσε που μπορεί σε λίγο να κλείσουν τα σχολεία λόγω πανδημίας. Τι θα τις κάνουμε μετά τις καθαρίστριες», συμπλήρωσε ο ίδιος, για να πετάξει και το τελευταίο φύλο συκής της “υπευθυνότητάς” του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διοικούσα παράταξη αρνήθηκε τελικά να εγκρίνει την μετατροπή των συμβάσεων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης.

Ο τελευταίος λόγος όμως, ανήκει πάντα στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Η ζωή και η υγεία του λαού δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι των «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» τους.

Ο αγώνας για ζωή και υγεία δεν μπορεί να περιμένει.

Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία και την επιβίωση του λαού.

Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης – Συκεών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: