Ο Capitano επιλέγει πλευρά και είναι με τους πρόσφυγες

Όποιος θέλει να λέγεται capitano (αρχηγός), πρέπει να το αποδεικνύει μέσα κι έξω από το γήπεδο. Όπως ο Τότι..

Μπορεί να λέει τα αυτονόητα, καμιά φορά όμως αυτά είναι και τα πιο δύσκολα να ειπωθούν. Ιδίως όταν οι αρχές διακηρύσσουν υποκριτικά πως η πολιτική δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο, και οι ακριβοπληρωμένο αστέρες έχουν λυμένο το πρόβλημα της ζωής τους, για να ταυτιστούν με της γης τους κολασμένους. Κι ιδίως σε μια χώρα, όπου οι δήμαρχοι κάποιων πόλεων έκαναν διαγωνισμό απανθρωπιάς και αρνούνταν να υποδεχτούν πλοία που μετέφεραν ταλαιπωρημένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά των ιταλικών ακτών.

Ο Φραντσέσκο Τότι, ο αιώνιος αρχηγός της Ρόμα, ακόμα και τώρα που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, που οι δημοσιογράφοι τον έχουν χλευάσει πολλές φορές για το χαμηλό του IQ, έδειξε στους επικριτές του ότι δε χρειάζεται πολύ μυαλό, για να πάρει κανείς θέση και να διαλέξει πλευρά. Κι αυτός επέλεξε να είναι “με τους πρόσφυγες” όπως γράφει και το μήνυμα στη φωτογραφία που ανέβασε.

Και δεν το κάνει εκ του ασφαλούς, τώρα που είναι βετεράνος και δεν πρόκειται να έχει συνέπειες, αφού είχε φορέσει μια φανέλα με αντίστοιχο μήνυμα και το 2013, όταν ήταν νωπή ακόμα η τραγωδία στη Λαμπεντούζα, με το μήνυμα “η ζωή είναι δικαίωμα όλων”.

Γιατί όποιος θέλει να λέγεται capitano (αρχηγός), πρέπει να το αποδεικνύει μέσα κι έξω από το γήπεδο. Όπως ο Τότι..

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: