Φιλαράκι, μήπως έχεις λίγο facebook να κάνω μια ανάρτηση;

Προγράμματα απεξάρτησης από το ίντερνετ υπάρχουν, μήπως όμως ήρθε η ώρα να εστιαστούν συγκεκριμένα στα σόσιαλ;

Το μεγαλύτερο τεχνικό πρόβλημα στην ιστορία του αντιμετώπισε χθες το facebook, όπως και το Instagram και το Whatsap, “θύμα” του οποίου ήταν, όπως ίσως κάποιοι θα παρατηρήσατε και το περιοδικό μας, που για ώρες δυσκολευόταν στην κοινοποίηση θεμάτων. Μάλιστα, καθώς φαίνεται μέχρι πριν λίγες ώρες τα προβλήματα συνεχίζονταν σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Η αδυναμία αναρτήσεων ή και εισόδου στους λογαριασμούς ώθησε αντιμετωπίστηκε με χιούμορ και (αυτο)σαρκασμό από όσους χρήστες κατέφυγαν στη “μεθαδόνη”, δηλαδή το τουίτερ, το οποίο αν και ανταγωνιστής της εταιρείας ήταν και η μόνη πλατφόρμα άμεσης ενημέρωσης την οποία μπορούσε το facebook να χρησιμοποιήσει για να επικοινωνήσει, πολύ φειδωλά είναι η αλήθεια, με τους πελάτες της. Οι οποίοι φυσικά δεν άφησαν αυτή την ειρωνεία ασχολίαστη:

Άλλοι σχολίαζαν σκωπτικά το “σύνδρομο στέρησης” των χρηστών και γενικότερα τη φρίκη της εμπειρίας:

Δεν έλειψαν κι εκείνοι που ανησυχούσαν για την πορεία της υγιούς επιχειρηματικότητας που διαφημίζεται μέσω των εν λόγω ΜΚΔ. Από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι τέτοια απρόοπτα είναι άλλος ένας λόγος για να ενταχθούν οι ινφλουένσερ στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Κάποιοι ξέχασαν την ύπαρξη άλλων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, ει μη και του – ακριβού κατά περίπτωση βέβαια τηλεφώνου – εξεγειρόμενοι με αντιμονοπωλιακό πρόσημο για τη διακοπή επικοινωνίας που επέβαλε το fb σε φίλους και οικογένειες:

Υπάρχουν οι ακόμα πιο καχύποπτοι, που διαβλέπουν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων πίσω από το ζήτημα, μετά τα συνεχόμενα σχετικά σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί στο παρελθόν η εταιρεία.

Τέλος, εκείνοι που πρότειναν διάφορα εξωφρενικά και αδιανόητα, όπως για παράδειγμα να αρχίσουμε να μιλάμε ο ένας στον άλλον στην πραγματική ζωή και γενικά να βγούμε από τα σπίτια μας. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό να έχει απρόβλεπτες παρενέργειες:

Δεν αργεί πάντως ο καιρός που θα καθιερωθεί κάποια παγκόσμια μέρα χωρίς ΜΚΔ, για να μπορούμε όλοι οι χρήστες τους την επομένη να αναρτούμε πώς περάσαμε εθελοντικά το 24ωρο μας μακριά από αυτά, με ακόμα πιο ευφάνταστες – η μη – ατάκες και memes.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: