“Ναι αλλά ήταν ντυμένη προκλητικά…”! – Προκλητική απάθεια της διεύθυνσης για τη σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια Γυμνασίου!

Πιο σοκαριστικό και από το ίδιο το περιστατικό είναι η στάση της διεύθυνσης του σχολείου, που προσπαθεί να το υποβαθμίσει, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων το “επιχείρημα” πως φταίει και η μαθήτρια που “ήταν προκλητικά ντυμένη…”

Τι είναι πιο σοκαριστικό: Η σεξουαλική επίθεση σε ένα μικρό κορίτσι στο σχολείο της ή η προκλητική αδιαφορία της διεύθυνσης του Γυμνασίου στο οποίο πηγαίνει;

Μια τέτοια περίπτωση έρχεται στο φως της δημοσιότητας στην Ξάνθη, όπου την περασμένη Πέμπτη, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από έναν συμμαθητή της, που την είχε κλείσει μες στην τάξη. Η κοπέλα έβαλε τα κλάματα και βγήξε έξω μόνο όταν μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα. Το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στη διεύθυνση του σχολείου, αλλά οι μαθητές εισέπραξαν αδιαφορία και μεταξύ άλλων, την απίθανη απάντηση ότι είναι συνυπεύθυνη η μαθήτρια, γιατί “ήταν ντυμένη προκλητικά”! Ενώ αντίστοιχο σκεπτικό και επιχειρήματα επικράτησαν και στη σύσκεψη των καθηγητών, που κατέληξε στην απόφαση της ελάχιστης ποινής της ημερήσιας αποβολής του μαθητή-δράστη.

Αυτό το απίστευτο σκεπτικό που αναπαράγει τις πιο αντιδραστικές απόψεις για τα θύματα που τάχα προκαλούν τις εναντίον τους επιθέσεις με τη συμπεριφορά τους ή το ντύσιμό τους, εξόργισε τους μαθητές που προχώρησαν σήμερα σε αποχή από τα μαθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της διεύθυνσης και την έμμεση νομιμοποίηση τέτοιων περιστατικών σεξουαλικής βίας και πατριαρχικής νοοτροπίας. Την ίδια στιγμή, η διεύθυνση δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τα γεγονότα, αλλά διαρρέει πως το περιστατικό δεν είναι τόσο σοβαρό (!;), ώστε να δικαιολογεί τον ντόρο και την έκταση που πήρε η υπόθεση…

Με πληροφορίες από xanthi2.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: