“Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι” η αποστολή αρματαγωγών του ΠΝ για πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο

Συνιστά πρόκληση για τους ίδιους τους ανθρώπους αυτούς και για τους κατοίκους του νησιού από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς η πολιτική της είναι αυτή που εγκλωβίζει κατά χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στο νησί.

Τη γνωστή λαϊκή παροιμία “Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι” θυμίζει η απόφαση της κυβέρνησης να σταλούν αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού στη Σάμο και τη Λέσβο για να “στεγάσουν” έναν αριθμό προσφύγων και μεταναστών εν όψει του επερχόμενου χιονιά. “Συνιστά πρόκληση για τους ίδιους τους ανθρώπους αυτούς και για τους κατοίκους του νησιού από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς η πολιτική της είναι αυτή που εγκλωβίζει κατά χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στο νησί” σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχόλιο της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για την παρουσία των αρματαγωγών στο Βαθύ Σάμου. Ακολουθεί το σχόλιο της της ΤΕ του ΚΚΕ:

«Η αποστολή δύο αρματαγωγών προκειμένου να προστατευτούν πρόσφυγες και μετανάστες από το χιονιά που αναμένεται αποτελεί πρόσκαιρη και αναποτελεσματική λύση. Συνιστά πρόκληση για τους ίδιους τους ανθρώπους αυτούς και για τους κατοίκους του νησιού από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς η πολιτική της είναι αυτή που εγκλωβίζει κατά χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στο νησί.

  • Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ναυλώσει πλοία για τη μεταφορά όλων των υπεράριθμων μεταναστών εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ενδοχώρα.
  • Να κλείσει το hotspot και να μη δημιουργηθεί νέο στο νησί.
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα από το νησί και τη χώρα πρόσφυγες και μετανάστες. Μετά την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να πηγαίνουν σε δομές στην ενδοχώρα και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν.

Αυτά πρέπει να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης και της διεκδίκησης. Όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται αυτές τις μέρες λειτουργούν τουλάχιστον αποπροσανατολιστικά από τη διεκδίκηση μιας ουσιαστικής λύσης στο σοβαρότατο αυτό θέμα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: