«Να μη σβήσουν τα καντήλια της μνήμης» – Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Πιτσιτάκη

Μόλις στα 67 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος – ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Πιτσιτάκης. Με τα άρθρα του κόσμησε το περιοδικό μας από τα πρώτα του βήματα…

Μόλις στα 67 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος – ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Πιτσιτάκης.

Συνταξιούχος δάσκαλος, συνέβαλε στο κίνημα του κλάδου του και στους αγώνες του λαού των Χανίων και με το συγγραφικό του έργο ανέδειξε τους αγώνες του λαού μας και την ιστορία του τόπου μας.

Ο Γιώργος Πιτσιτάκης κόσμησε με τα – λίγα σε αριθμό πλην όμως μεστά και πολύτιμα –  άρθρα του το περιοδικό, την περίοδο 2017-2018. Ο ίδιος σημείωνε στο σύντομο «βιογραφικό» με το οποίο αυτοσυστηνόταν στους αναγνώστες ως συνεργάτης της Κατιούσα:

“Μετά από 32 χρόνια περιπλάνησης στα «λαγκάδια και τα ρουμάνια» της εκπαίδευσης με τα μαθητούδια μου, στ’ απάνεμο λιμάνι του γενέθλιου τόπου μου, στην αλίβρεχτο Νέα Χώρα των Χανίων, ιχνηλατώ στα μονοπάτια της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού, προσθέτοντας ψηφίδες στο πολιτισμικό και ιστορικό μωσαϊκό που κινδυνεύουν να χαθούν, προσπαθώντας «να μη σβήσουν τα καντήλια της μνήμης».”

Ο Γιώργος Πιτσιτάκης «έφυγε» δουλεύοντας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του πάνω σε νέες εκδόσεις που ετοίμαζε. Πρόσφατα εκδόθηκε από την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» το βιβλίο του με τίτλο “Πάλιν εταξιδέξαμε… Ο Δημήτρης Γληνός και η Κρήτη”, μια ιστορική μελέτη για την διαδρομή του μέγιστου δάσκαλου και διανοητή Δημήτρη Γληνού στην Κρήτη.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι τον αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Χώρα Χανίων και στη συνέχεια τάφηκε στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Περιβολίων.

Η συντακτική ομάδα της Κατιούσα εκφράζει τα ειλικρινή, θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: