Να μη μείνουν #Παγιδευμένοι στα σενάρια που γράφουν κυβερνητικοί σωτήρες! Να γράψουμε το δικό μας σενάριο!

Σχόλιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοινωνικών Λειτουργών, με αφορμή την εμφάνιση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, σε τηλεοπτική σειρά…

Σχόλιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοινωνικών Λειτουργών, με αφορμή την εμφάνιση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, σε τηλεοπτική σειρά…

“Την ώρα που ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει guest εμφάνιση στη σειρά #Παγιδευμένοι:

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες είναι #Παγιδευμένοι σε δομές-φυλακές στα νησιά της χώρας

-Δεκάδες ξεριζωμένοι στην προσπάθεια τους να βρούν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους, καταλήγουν #Παγιδευμένοι σε μια βάρκα υπό την απειλή της επαναπροώθησης.

-63 πρόσφυγες ήταν #Παγιδευμένοι σε ένα περιπλανώμενο πλοιάριο νότια της Κρήτης με αποτέλεσμα ένα 4χρονο κορίτσι να χάσει τη ζωή του από αφυδάτωση και μια έγκυος απέβαλε.

-Το πρόγραμμα ESTIA συρρικνώνεται και στο τέλος του χρόνου κλείνει οριστικά και ωφελούμενοι και εργαζόμενοι είναι #Παγιδευμένοι χωρίς στέγαση οι μεν και δουλειά οι δε.

-Το πρόγραμμα HELIOS βρίσκεται στον «αέρα» χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το επόμενο διάστημα και οι εργαζόμενοι είναι #Παγιδευμένοι και όμηροι συμβάσεων ενός μήνα-15ημερών, με μειώσεις μισθών και ανασφάλεια και οι ωφελούμενοι #Παγιδευμένοι στις προσδοκίες για στήριξη και ένταξη.

-Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές #Παγιδευμένοι από την απληρωσιά των δεδουλευμένων τους και όμηροι στις συμβάσεις με ημερομηνία λήξης.

-Οι διαμένοντες στο καμπ του Ελαιώνα που κλείνει άρον άρον είναι #Παγιδευμένοι στο δίλημμα αστεγία ή αναγκαστική μετακίνηση σε άλλη μια δομή-έκτρωμα και οι εργαζόμενοι #Παγιδευμένοι που σε μια νύχτα έχασαν τη δουλεία τους.

-Τα κροκοδείλια δάκρυα τους για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στέγνωσαν νωρίς και παρά τα καλωσορίσματα είναι #Παγιδευμένοι στο νομικό καθεστώς της «Προσωρινής Προστασίας» έχοντας ακόμη λιγότερες παροχές σε στέγαση και στήριξη.

-Η κυβέρνηση της ΝΔ και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το προσφυγικό και συμφωνούν με τις επιταγές της ΕΕ στην μετατροπή του σε σύγχρονο «Σκλαβοπάζαρο» που οι πρόσφυγες για να είναι ευπρόσδεκτοι θα είναι #Παγιδευμένοι σε θερμοκήπια.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών  καλεί συναδέλφους και εξυπηρετούμενους να μην μείνουν #Παγιδευμένοι στα σενάρια που γράφουν κυβερνητικοί σωτήρες!

Καμιά αυταπάτη, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω!

Να γράψουμε το δικό μας σενάριο!

Ήρθε η ώρα να γίνουμε εμείς Πρωταγωνιστές των εξελίξεων και όχι κομπάρσοι στις ζωές μας, με όπλα την οργάνωση και τον συντονισμό μας με το ταξικό εργατικό κίνημα!”

Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: