Να είστε ζεν όταν σας κόβουν δικαιώματα- “Ο διαλογισμός είναι καλύτερος από τις διακοπές” ενημερώνει εταιρεία τους εργαζόμενους της

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ζητάτε άδεια και δε θα μπορείτε να την πάρετε, απλά υιοθετήστε την αγαπημένη σας στάση γιόγκα και αναλογιστείτε πόσο χειρότερα θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι για σας χωρίς τα γλυκά αφεντικούλια σας.

Την ώρα που η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας ετοιμάζουν να φέρουν νομοσχέδιο οριστική ταφόπλακα σε εργασιακά δικαιώματα ενός και βάλε αιώνα, φαίνεται πως κάποιες επιχειρήσεις έχουν αναλάβει να κάνουν και το απαραίτητο “ιδεολογικό” μασάζ στους υπαλλήλους τους, ώστε όχι απλά να δεχτούν το βιασμό, αλλά να τον απολαύσουν κιόλας.

Πολύ χαρακτηριστική είναι η καταγγελία της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, που ανάρτησε στιγμιότυπο οθόνης από μήνυμα της εταιρείας ΕΥ στους υπαλλήλους της, με το οποίο τους ενημερώνει πως “ο διαλογισμός είναι καλύτερος για την ψυχική υγεία από τις διακοπές”.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ζητάτε άδεια και δε θα μπορείτε να την πάρετε, απλά υιοθετήστε την αγαπημένη σας στάση γιόγκα και αναλογιστείτε πόσο χειρότερα θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι για σας χωρίς τα γλυκά αφεντικούλια σας. Κι αν το 8ωρο γίνει υποχρεωτικό 10ωρο με νόμο, να σκέφτεσται ότι μετά από 6 ή 8 μήνες θα έχετε άφθονα ρεπό για περισσότερο διαλογισμό και νιρβάνα. Αυτή ακριβώς που θέλουν εργοδότες και κυβέρνηση προκειμένου τελικά να καταργηθούν και οι διακοπές τελείως, οι πληρωμένες τουλάχιστον, γιατί ο καλός ο εργαζόμενος δε θέλει να λείψει μέρα από τη δουλειά έτσι κι αλλιώς, με την προϋπόθεση φυσικά να μπορεί να κάνει το διαλογισμό του πριν πέσει να κοιμηθεί σαν πουλάκι, απαλλαγμένος πια από ταπεινές αναζητήσεις, όπως ξεκούραση, μισθός, άδεια και άλλα τέτοια ποταπά.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τη συγκεκριμένη εταιρεία, το δηλώνει ξεκάθαρα πως “στην EY, ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο”, όπου χαρούμενοι και ζεν εργαζόμενοι, θα ζητάνε από το θεό ή το Βούδα να τους κόβει μέρες (διακοπών) και να δίνει κέρδη στην εταιρεία.

Και για όσους αθεράπευτα τεμπέληδες επιμένουν στην ανάγκη για ημέρες άδειας, μπορούν να περιμένουν, ίσως τους γίνει το χατήρι στην επόμενη μετενσάρκωση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: