Μια άκυρη αντιδημοκρατική και παράνομη κυβερνητική επέμβαση στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Τα πραξικοπήματα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ δεν θα περάσουν.

Προς

Όλες τις υπηρεσίες και φορείς που σχετίζονται με την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

τους Συλλόγους των Μηχανικών και τους φορεις των Συνταξιουχων Επιστημόνων

την Σ.Ε.Α. των «Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων» 

τα Μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ 

τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Μια άκυρη αντιδημοκρατική και παράνομη κυβερνητική επέμβαση στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σε προηγούμενο γράμμα μας της 14 9 2020 σας είχαμε αναφέρει ότι η υπηρεσία της ΑΑΔΕ δεν απαντούσε εγγράφως στις καταγγελίες μας. Τελικά μετά από χρονικό διάστημα 2,5 μηνών μας έστειλε για πρώτη φορά, στις 22/9/2020, έγγραφη ολοκληρωμένη απάντηση, «με εντολή διοικητή ΑΑΔΕ», την οποία σας επισυνάπτουμε.

Στην απάντηση αυτή αναφέρει ουσιαστικά ότι έλαβε από την παράταξη, που παράνομα σφετερίζεται τον τίτλο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, κάποιο «πρακτικό εφορευτικής επιτροπής», μεταγενέστερο κατά 2 ημέρες από τις νόμιμες εκλογές της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και γι΄ αυτό έκανε την αλλαγή του εκπροσώπου τον Ιούλιο του 2020, 14 ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών και 6 μήνες μετα την αναγνώριση του εκπροσώπου μας. Αναγνώριση που έγινε ύστερα απο μελέτη των δικαιολογητικών που περιείχαν και το παραπάνω «πρακτικό». 

Η ΑΑΔΕ επιλέγει τώρα να αγνοήσει πλήρως τα συγκεκριμένα στοιχεία που φέραμε σε γνώση της, σχετικά με την πλαστότητα αυτού του «πρακτικού αρχαιρεσιών». Ένα πρακτικό το οποίο δεν υπογράφεται από νόμιμα εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή αρχαιρεσιών, αφού, εκτός των άλλων, δεν έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών το πρακτικό εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής, όπως ορίζει ο νόμος. 

Ταυτόχρονα η ΑΑΔΕ, πέραν κάθε νόμιμης διαδικασίας και πρακτικής, επιλέγει να αγνοήσει και τις δύο σχετικές δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν ως νόμιμη διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Το εξωφρενικό στοιχείο είναι ότι ακριβώς τη δεύτερη δικαστική απόφαση χρησιμοποίησε για την καταχώρηση της μεταβολής και μας απέδωσε το ΑΦΜ ως νόμιμους εκπροσώπους της ΕΣΤΑΜΕΔΕ το Γενάρη 2020. 

Η ΑΑΔΕ περιφρονεί κάθε λογική και νομιμότητα, ονομάζοντας «νέα μεταβολή» μια κίβδηλη παραδιαδικασία εκλογών, που τελέστηκε δυο μέρες μετά την ολοκλήρωση της νόμιμης διαδικασίας, αυτής που αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και την οποία δεν έχει αμφισβητήσει ούτε το δικαστήριο στις δυο διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησε η παράταξη των σφετεριστών του τίτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και σημαντικού μέρους των οικονομικών της.

 Η αυθαίρετη απόφαση της ΑΑΔΕ, μετά την εξωφρενική απάντηση στη διαμαρτυρία μας, «εντολή του διοικητή», επιβεβαιώνει τη θέση μας από τις 8/8/2020 για απροκάλυπτη κυβερνητική επέμβαση στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Αναλαμβάνει ουσιαστικά να διορίσει πρόεδρο και διοίκηση σε ένα συνδικαλιστικό φορέα, σύμφωνα με τις επιδιώξεις μιας παράταξης που ηττήθηκε σε μια καθόλα νόμιμη εκλογική  διαδικασία και επιχείρησε να αναιρέσει την ετυμηγορία της κάλπης με δύο αποτυχημένες δικαστικές της απόπειρες και κατόπιν με «σιωπηλή» παρέμβαση στην κρατική Φορολογική Αρχή.

Ελπίζουμε πως οι υπεύθυνοι κρατικοί θεσμοί, που έχουμε προσφύγει, δεν θα αρκεστούν όπως ο κ. Διοικητής της ΑΑΔΕ, στην αναπαραγωγή της τοποθέτησης της υπηρεσίας Ελέγχου, που αυτή έκανε την παρέμβαση διορισμού διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και στη συνέχεια περιφρόνησε με τη σιωπή της, τα επιχειρήματα και στοιχεία που της επισημάνθηκαν και κατέθεσε μια εξωφρενική δικαιολογία.

Σε κάθε περίπτωση η απροκάλυπτη κυβερνητική προσπάθεια διορισμού διοίκησης στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ έχει συντελεστεί. Η εξωφρενική δικαιολογία της, την καθιστά άκυρη μπροστά σε κάθε Αρχή. Και κυρίως την  καθιστά άκυρη στη συνείδηση των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, του ταξικά προσανατολισμένου πλέον σωματείου μας, που συνεχίζει απτόητο την αγωνιστική διεκδικητική του πορεία.

Τα πραξικοπήματα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ δεν θα περάσουν.

Με εκτίμηση

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος

Γιάννης Τσουρουνάκης Γραμματέας*

* Ο Γενικός Γραμματέας μας Σταυρος Βαρουτσής απεβίωσε την Πέμπτη 24/9/2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: