Μάθε κωλοτούμπα από τον άρχοντα

Οι περσινοί πρωταθλητές Ουόριορς αρνήθηκαν να πάνε στο Λευκο Οίκο, αλλά ίσως έπρεπε να τους στείλουμε τον Τσίπρα να τους εξηγήσει πως δεν είναι τόσο σατανικός τελικά και πως “αριστερό σήμερα είναι…” να προσφέρεις πλούσιο θέαμα με εντυπωσιακές κωλοτούμπες -που την έχει καθιερώσει διεθνώς ως κίνηση και θα μπορούσε να τους την διδάξει.

Την περασμένη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ το πάλαι ποτέ ΠΟΚ πήρε μικρές ή μεγαλύτερες διαιτητικές χάρες. Αλλά ο καθένας κοιτάζει το δισάκι των άλλων και τους λέει “ναι αλλά, εσείς δε δικαιούστε να ομιλείτε, γιατί…” Κρίμα όμως που δε θα έχουν την ίδια βοήθεια, τώρα που την χρειάζονται, κόντρα σε Μπάρτσα (Ολυμπιακός) και Μίλαν (ΑΕΚ), στο Σαν Σίρο -το γήπεδο που ένας παλιός πρόεδρος της Ένωσης δεν μπέρδευε με το ΟΑΚΑ, όπως ο Τσίπρας πχ δεν μπερδεύει τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μια βραδιά στο Καμπ-Νου, που μπορεί να είναι πιο δραματική από “μια βραδιά στο Λεβερκούζεν” και απέχει πολύ από ρομαντική κομεντί, όπως το “μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ”, παρά το ειδύλλιο με τον “Ε-ε-ε-ρνέστο Βαλβέρδε”.

Αυτό θα ‘ναι και το πρώτο παιχνίδι στο Καμπ Νου με κόσμο, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Καταλονία κι αναμένεται με (πολιτικό) ενδιαφέρον η αντίδραση του κόσμου. Την ίδια ώρα, ο Γκουαρδιόλα αφιέρωνε τη νίκη της Σίτι στους φυλακισμένους Καταλανούς ηγέτες -κάτι που δύσκολα θα έκανε ο Βαλβέρδε ή η διοίκηση της Μπάρτσα. Ενώ η Μπάρτσα ετοιμάζεται να αναρτήσει πανό με το σύνθημα: διάλογος-σεβασμός-αθλητισμός, που δεν καλύπτει όμως τους πολιτικούς φορείς που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Το ίδιο ενδιαφέρον αλλά από την ανάποδη, υπάρχει και για τους αγώνες-μπαράζ του Νοέμβρη, μεταξύ της Εθνικής και της Κροατίας, για μια θέση στο Μουντιάλ. Όλοι φοβούνται επεισόδια μεταξύ των χούλιγκαν των δύο πλευρών, καθώς θυμούνται το τελευταίο ραντεβού του στο Καραϊσκάκη. Κι οι Κροάτες αλλάζουν προληπτικά την έδρα του πρώτου αγώνα, ακριβώς για να αποτρέψουν τα επεισόδια.

Μεγαλύτερο -και πιο πολιτικό- ενδιαφέρον είχε η αναμονή των αντιδράσεων του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ –που ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι τα ξημερώματα– ενάντια στον Τραμπ. Μπορεί οι περσινοί πρωταθλητές Ουόριορς να αρνήθηκαν να πάνε στο Λευκο Οίκο, αλλά ίσως έπρεπε να τους στείλουμε τον Τσίπρα να τους εξηγήσει πώς δεν είναι τόσο σατανικός τελικά και πως “αριστερό σήμερα είναι…”
Αλλά βασικά να τους διδάξει καμιά καινούρια κίνηση, και μεταξύ άλλων την περίφημη κωλοτούμπα του, γιατί το δικό τους οπλοστάσιο έχει σκουριάσει και δεν προσφέρουν θέαμα.

Μόνο που πρέπει να προσέχεις, γιατί μπορεί να έχεις την τύχη του Χέιγουορντ των Σέλτικς, στον ανατριχιαστικό τραυματισμό που επισκίασε την πρεμιέρα του ΝΒΑ.

Υστερόγραφο
Η σημερινή συναυλία στο Μέγαρο μπορεί να μην είναι αθλητική και να έχει δωρεάν προσκλήσεις, αλλά είναι τέτοια η ζήτησή τους, που θα μπορούσαν να πωλούνται και στη μαύρη αγορά -που λέει ο λόγος προφανώς. Η διαφορά είναι πως η μουσική εξημερώνει τα ήθη. Ενίοτε δε και τους αστούς…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: