Μαρία Κομνηνάκα: «Η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των νησιωτών»

“Η κυνική παραδοχή του υπουργού ότι «τα καράβια ανήκουν στους εφοπλιστές και όχι στο υπουργείο», δείχνει το ποιος τελικά κάνει κουμάντο και στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών…”

Οι Λημνιοί έχουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ για τα δίκαια αιτήματά τους που διατυπώνουν μέσα από τους μαζικούς φορείς και που καμιά κυβέρνηση δεν τα ικανοποίησε, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μετά τη συνάντηση της Επιτροπής αιρετών και φορέων της Λήμνου με τον υπουργό Ναυτιλίας. Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

“Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, με τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας, ότι η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των νησιωτών. Η κυνική παραδοχή του υπουργού ότι «τα καράβια ανήκουν στους εφοπλιστές και όχι στο υπουργείο», δείχνει το ποιος τελικά κάνει κουμάντο και στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Γι’ αυτό παραμένει στο δρομολόγιο το ακατάλληλο AQUA STAR και δρομολογείται η αντικατάστασή του από το άλλο ακατάλληλο πλοίο, της ίδιας ηλικίας.

  Οι Λημνιοί έχουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ για τα δίκαια αιτήματά τους που διατυπώνουν μέσα από τους μαζικούς φορείς και που καμιά κυβέρνηση δεν τα ικανοποίησε.

  Να δυναμώσει τώρα η φωνή του λημνιακού λαού για :

Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια. 

Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.”

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: