ΛΑ.ΣΥ. Αθήνας: Νέα χαράτσια και χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης φέρνει ο Μπακογιάννης!

Καταγγέλλουμε το σχέδιο επέκτασης της ελεγχόμενης (επί πληρωμή) στάθμευσης σε Μετς, Μακρυγιάννη και Ιλίσσια. Οι σύμβουλοι της δημοτικής Αρχής υπερψήφισαν το ίδιο σχέδιο που είχαν καταψηφίσει υποκριτικά ως αντιπολίτευση!

Νέα βάρη ετοιμάζεται να επιβάλει η δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη στους κατοίκους και εργαζόμενους της Αθήνας που από ανάγκη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους για να μετακινηθούν.

Μετά την εφαρμογή του μεγάλου περιπάτου που “βγήκε και δε βγήκε”, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει τη Γ’ φάση της ελεγχόμενης (επί πληρωμή) στάθμευσης στις περιοχές Μετς, Μακρυγιάννη και Ιλίσσια με την οποία σχεδιάζει να εισπράξει 6 εκατομμύρια ευρώ κυρίως από πρόστιμα και κλήσεις.

Το Σχέδιο της επέκτασης πρόσφατα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφια από τα κοινοτικά σύμβουλια του 1ου και του 2ου διαμερισματος της Αθήνας και θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο ακριβώς σχέδιο είχε κατατεθεί και από τη διοίκηση Καμίνη το 2018, αλλά τελικά αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων των κατοίκων που αφορούσαν στον εισπρακτικό χαρακτήρα και την προχειρότητα της μελέτης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε ομόφωνα καταψηφιστεί από το Συμβούλιο της 2ης κοινότητας το 2018, η Επιτροπή ποιότητας Ζωής δεν είχε πάρει θέση και είχε παραπέμψει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο, έπειτα από συνεχείς αναβολές, αποσύρθηκε οριστικά. Άλλες 2 μετέπειτα απόπειρες να ακυρωθεί η ομόφωνη απόφαση είχαν συναντήσει την αποφασιστική αντίδραση των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Υποκριτική στάση και δείγμα πολιτικής ασυνέπειας αποτελεί η στάση κοινοτικών συμβούλων της δημοτικής Αρχής στο 2ο διαμέρισμα που φέτος υπερψήφισαν το ίδιο ακριβώς σχέδιο που είχαν καταψηφίσει πριν δύο χρόνια ως αντιπολίτευση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας καταγγέλλει τη στάση της προέδρου της 2ης δημοτικής κοινότητας που, ερμηνεύοντας καταχρηστικά εγκύκλιο περί συνεδριάσεων “κεκλεισμένων των θυρών” για υγειονομικούς λόγους, απέρριψε το αίτημα συλλόγων και φορέων της περιοχής να συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη της χτεσινής συνεδρίασης για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Καλούμε τους φορείς και κατοίκους της Αθήνας να οργανωθούν και να αντιδράσουν στη φίμωση και τα νέα χαράτσια που η δημοτική Αρχή επιχειρεί να τους επιβάλλει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: