Ξαναχτυπά ο ΕΟΔΥ για κορονοϊό – “Δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας”

Αυτή τη φορά, η αρμόδια κυριούλα μοιράζεται τις “προσωπικές της εμπειρίες” και προτρέπει το συνομιλητή της να απευθυνθεί στον παπά της ενορίας της!

Κατάληψη από θρησκόληπτες θείτσες – και θεί(τσ)ους – υφίσταται στον ΕΟΔΥ, ναι, τον οργανισμό που είναι θεωρητικά επιφορτισμένος να παρέχει στους πολίτες επιστημονικά έγκυρες και αποτελεσματικές οδηγίες για την προφύλαξη και την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας. Αν μπορούσε να μιλήσει κανείς για “μεμονωμένο περιστατικό” στην περίπτωση του κυρίου που διαβεβαίωσε youtuber ότι η Θεία Κοινωνία είναι ασφαλής, το νέο συμβάν δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται, αν όχι για επίσημη κατευθυντήρια γραμμή του οργανισμού, τουλάχιστον για ευρέως διαδεδομένη άποψη των υπαλλήλων, την οποία αβασάνιστα μοιράζονται με τους πολίτες που ζητούν ενημέρωση. Δημοσιογράφος από το thebest.gr λοιπόν, τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ, για να λάβει την εξής καταπληκτική απάντηση από την αρμόδια υπάλληλο:

«Μέχρι να βγει οδηγία από κάποιο Εθνικό Οργανισμό, όπως ο δικός μας ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας. Οι οδηγίες θα βγαίνουν σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας, είτε αφορούν μαθήματα, είτε συγκεντρώσεις, είτε την εκκλησία.

Σε σχέση με τη μετάληψη της θείας κοινωνίας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία. Συνεχίζετε τις δραστηριότητες σας, θα παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, θα ενημερώνεστε από τα δελτία Τύπου του Υπουργείου Υγείας και θα ακολουθείτε τις οδηγίες που θα παίρνετε από εκεί.

Φυσικά το πώς θα προστατευθεί ο καθένας είναι και ένα προσωπικό θέμα, εμείς δίνουμε γενικές οδηγίες για τον πληθυσμό. Κάποιος μπορεί να κλειστεί και σπίτι του, αν θέλει» μας απάντησε ο υπάλληλος που ενημερώνει τον κόσμο που καλεί στον ΕΟΔΥ.

Όταν επιμείναμε και ρωτήσαμε αν «υπάρχει όμως κίνδυνος από τη μετάληψη της θείας κοινωνίας;», η απάντηση ήταν:

«Από όσο γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία, το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη θεία Κοινωνία.

Οι ιερείς, επειδή το ζήσαμε και με τη γρίπη αυτό, έχουν οδηγίες και γνωρίζουν πώς θα το κάνουν αυτό. Αν έχετε ανησυχίες μπορείτε να μιλήσετε και με την ενορία σας γι αυτό».

Δεν ξέρουμε με ποιον υπερφυσικό τρόπο κοινωνεί η εν λόγω κυρία, ούτε μας ενδιαφέρει η προσωπική της εμπειρία. Πολύ περισσότερο είναι απαράδεκτο να μεταφέρει τις δικές της προλήψεις στο κοινό που έχει επιφορτιστεί να διαφωτίζει. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι παραπέμπει για παραπέρα ενημέρωση τους πολίτες στην… ενορία της γειτονιάς τους, που προφανώς ούτε καμιά τέτοια αρμοδιότητα έχει, ούτε δύναται να έχει επιστημονική άποψη για το ζήτημα. Πιο επικίνδυνοι από τον κορονοϊό φαίνεται πια πως είναι εκείνοι που αποφασίζουν ποιοι και πώς θα μας “προστατεύσουν” από αυτόν.

 

Δείτε ακόμα:

ΟΕΝΓΕ: «Θα είμαστε ενάντια στη μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό» – Απάντηση στις αντιεπιστημονικές δηλώσεις για τον κορονοϊό

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: