Κώστας Πελετίδης: «Είναι τιμή για τον Δήμο μας που έχει αυτούς τους εργαζόμενους»

Αυτό που θα δείτε εκφράζει τους εργαζόμενούς μας που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι τιμή για τον Δήμο μας που έχει αυτούς  τους εργαζόμενους οι οποίοι με τις ιδέες, το μεράκι και την δουλειά τους θα μας παρουσιάσουν εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αποτελούν παράδειγμα που πρέπει να το μιμηθούμε σε όλους τους τομείς. 

Την Τρίτη 10 Δεκέμβρη θα παρουσιαστεί ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην πλατεία Γεωργίου και σε άλλες πλατείες της Πάτρας με υπέροχα γιορτινά στοιχεία που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Σήμερα στο Δημαρχείο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και οι εργαζόμενοι μίλησαν για τον γιορτινό στολισμό που θα προσφέρει χαρά και ανάταση στο λαό της Πάτρας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το Σαββατοκύριακο τρεις πλατείες της πόλης μας θα ντυθούν στα γιορτινά. Αυτό που θα δείτε εκφράζει τους εργαζόμενούς μας που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι τιμή για τον Δήμο μας που έχει αυτούς  τους εργαζόμενους οι οποίοι με τις ιδέες, το μεράκι και την δουλειά τους θα μας παρουσιάσουν εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αποτελούν παράδειγμα που πρέπει να το μιμηθούμε σε όλους τους τομείς. 

Για να έχουμε χαρούμενη διάθεση και να χαμογελάμε όλο το χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτούς που κατέχουν τον πλούτο και οι οποίοι μας κλέβουν την χαρά της ζωής και τα δικαιώματά μας». 

Στην συνέχεια η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ελένη Αλεξοπούλου, αναφέρθηκε στους εργαζόμενους και στον κάθε ένα προσωπικά και στην συμβολή τους για το αποτέλεσμα που θα απολαύσουν πατρινοί δημότες και τα παιδιά.

«Μέσα σε τρία χρόνια πήγαμε βήματα μπροστά» είπε η κυρία Αλεξοπούλου και συνέχισε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι επικεφαλής αυτής της ομάδας που έχει την ικανότητα και την διάθεση να δημιουργεί. Θέλω να αναφερθώ στην μεγάλη συμβολή του ξυλουργού μας κ. Αποστολάτου, του Καρναβαλικού Συνεργείου και των εργαζομένων σε αυτό κ.κ. Λιβάνη, Σαρηγιάννη και Τζιμάνη, στους εργαζόμενους στον ηλεκτροφωτισμό, και σε όλους όσοι δούλεψαν για τις κατασκευές μας»

Ο στολισμός αφορά τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία Γεωργίου, την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας) και την Πλατεία Τριών Συμμάχων, καθώς και την οδό Παντανάσσης.

Σκέψη ήταν η κάθε μια πλατεία να έχει ένα ξεχωριστό θέμα, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού ΄Εργου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρασίνου.

Στην Πλατεία Γεωργίου διατηρούνται η φάτνη, το δένδρο και τα ξύλινα σπίτια, ενώ ο ευρύτερος χώρος της Πλατείας εμπλουτίστηκε με νέες κατασκευές που έχουν επιρροές από τα μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια επανασχεδιασμένα σε μεγάλη κλίμακα. Μια διαφορετική εορταστική ατμόσφαιρα με εικόνες της χειμωνιάτικης ελληνικής υπαίθρου παρουσιάζεται ως ένα θεατρικό σκηνικό μεταφέροντάς μας σε ένα χριστουγεννιάτικο χιονισμένο τοπίο.

Στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης δημιουργείται ένας μικρός παιδότοπος με κατασκευές προηγούμενων χρόνων συμπληρωμένες με νέες, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μικρά παιδιά.

Στην Πλατεία Τριών Συμμάχων τοποθετείται μια σύνθεση από μεγεθυμένες χριστουγεννιάτικες μπάλες, ενώ στην οδό Παντανάσσης προστίθεται ένας νέος γραμμικός φωτισμός (που βρίσκεται υπό υλοποίηση).

Όλα κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια του Δήμου κυρίως με φυσικά υλικά (όσον αφορά στην Πλατεία Γεωργίου).

Το όλο έργο είναι ομαδική δουλειά των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, διαφόρων ειδικοτήτων. Η έμπνευση και ο σχεδιασμός είναι από αρχιτέκτονες, η υλοποίηση από το καλλιτεχνικό εργαστήρι, τους ξυλουργούς, τους ελαιοχρωματιστές, τους σιδηρουργούς, τους ηλεκτρολόγους και από εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων. Όλοι εργάστηκαν με μεράκι για να δώσουν στην πόλη μας το καλύτερο αποτέλεσμα για μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 10 Δεκέμβρη με παράλληλες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Επίσης ο Δήμος με τον Πολιτιστικό Οργανισμό έχουν προγραμματίσει στολισμό και εκδηλώσεις και σε άλλες πλατείες και οδούς της πόλης και στις συνοικίες, όπως η πλατεία στην περιοχή του γηπέδου της Παναχαϊκής, και η πλατεία στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τις γιορτινές κατασκευές που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: