Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στους Δήμους και τις σχολικές καθαρίστριες

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου ‘Αργύριος Μοσχίδης’: Καταγγέλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες που διεκδικούσαν να μην καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ

Για το σημερινό χτύπημα των ΜΑΤ σε εργαζόμενους των ΟΤΑ και καθαρίστριες, o Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου ‘Αργύριος Μοσχίδης’ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τις σχολικές καθαρίστριες που διεκδικούσαν να μην καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και τα ΒΑΕ.

  Οι συνάδελφοί μας σε μια σειρά κλάδους, που για χρόνια ολόκληρα δουλεύουν κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους, οι σχολικές καθαρίστριες που έχουν κάψει τα χέρια τους και τα πνευμόνια τους από τις χλωρίνες καθαρίζοντας τις σχολικές αίθουσες, ήρθαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ, χημικά, και κρότου λάμψης. Ντράπηκε και η ντροπή για την στάση της κυβέρνησης που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους και να μην προχωρήσει στο κόψιμο του ανθυγιεινού επιδόματος χρησιμοποιεί την βία και την καταστολή για να κάμψει τους αγώνες τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

  Όλοι οι εκπαιδευτικοί  στεκόμαστε στο πλευρό τους. Παλεύουμε μαζί τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, για δουλειά με δικαιώματα, για αξιοπρεπείς μισθούς, για πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Όλοι στον αγώνα! Διεκδικούμε αγωνιστικά την εργασία και τη ζωή που δικαιούμαστε!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: