Καταγγελία: Ο αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου απειλεί τους μαθητές στα σχολεία με εισαγγελέα!

ΛΑΣΥ: Ο αντιδήμαρχος Παιδείας πηγαίνει από σχολείο σε σχολείο προειδοποιώντας τους μαθητές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους γιατί «θα αναγκαστεί να καλέσει τον εισαγγελέα». Η δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου να σταματήσει τις απειλές και να αναλάβει τις ευθύνες της!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει τη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών των Λυκείων του Παλαιού Φαλήρου που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 21/9 για μόρφωση, υγεία και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία.

Από χτες, ο αντιδήμαρχος Παιδείας πηγαίνει από σχολείο σε σχολείο προειδοποιώντας τους μαθητές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους γιατί «θα αναγκαστεί να καλέσει τον εισαγγελέα».

Η δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου να σταματήσει τις απειλές και να αναλάβει τις ευθύνες της!

Η δημοτική αρχή χέρι-χέρι με την κυβέρνηση άνοιξαν τα σχολεία με ελλιπή μέτρα προστασίας, στοιβάζοντας τους μαθητές σε τμήματα των 27 και 28 μαθητών και χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη καθαριότητα. Έχουν ευθύνη για τη διάδοση του ιού στα σχολεία της περιοχής μας, με αποτέλεσμα να κλείσουν ήδη και κάποια τμήματα (όπως το Α4 τμήμα του 1ου Λυκείου και το Β4 τμήμα του 2ου Γυμνασίου).

Αντί να πάρουν έστω και τώρα μέτρα την υγεία των μαθητών, που διεκδικούν να ανοίξουν τα σχολεία τους με τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την προστασία τους από την πανδημία, ο αντιδήμαρχος Παιδείας τους απαντάει ότι δεν χρειάζεται απολύμανση το σχολείο όπου βρέθηκε κρούσμα με covid-19, γιατί ο μαθητής που νοσεί βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του!!!

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών! Οι απειλές και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • -Διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ μέσα στη σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολείων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση διάδοσης του ιού.
  • -Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία. Πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών που θα καλύπτουν τις ανάγκες.
  • -15 μαθητές ανά τμήμα σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Να εξασφαλιστούν όλοι οι κατάλληλοι χώροι (σχολικές μονάδες, αίθουσες, δημόσια κτίρια) για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • -Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία με όρους πανδημίας και τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
  • -Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών.
  • -Εξασφάλιση κονδυλίων για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών στα σχολεία (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.ά.).
  • -Νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και γιατρό για ομάδα σχολείων

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Λαϊκή Συσπείρωση Π.Φαλήρου

23/9/2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: