Κανένας πρόσφυγας δεν μεταφέρθηκε στα δυο αρματαγωγά – Πρόκληση και κίνηση εντυπωσιασμού η αποστολή τους στο νησί καταγγέλλει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης

Μέχρι χτες το βράδυ και παρά την επιδείνωση του καιρού που κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις έτσι κι αλλιώς άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ξεριζωμένων που κατέφυγαν στη Σάμο αναζητώντας καλύτερες μέρες, ΔΕΝ είχαν μεταφερθεί πρόσφυγες και μετανάστες στα αρματαγωγά.

Ως πρόκληση και κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης την απόφαση της κυβέρνησης να σταλούν δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί της Σάμου με σκοπό τη φιλοξενία αριθμού προσφύγων και μεταναστών, για να προφυλαχτούν από το χιονιά που πλήττει τη χώρα. Η Επιτροπή συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι μέχρι χτες το βράδυ και παρά την επιδείνωση του καιρού που κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις έτσι κι αλλιώς άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ξεριζωμένων που κατέφυγαν στη Σάμο αναζητώντας καλύτερες μέρες, ΔΕΝ είχαν μεταφερθεί πρόσφυγες και μετανάστες στα αρματαγωγά. Καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, και καλεί όλους τους φορείς του νησιού να οργανώσουν τον αγώνα τους πάνω σε συγκεκριμένους στόχους. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει:

«Οι τραγικές συνέπειες που βιώνουν αυτές τις μέρες με το κρύο και τη βροχή χιλιάδες πρόσφυγες, στον άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό στις παρυφές της πόλης στη Σάμο, είναι η συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ των οποίων χιλιάδες μικρά παιδιά, στα νησιά και στη χώρα μας.

Αυτή ακριβώς η πολιτική πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο του λαού του νησιού μας, γιατί χωρίς την ανατροπή της η κατάσταση θα οξύνεται.

Αυτές τις μέρες εκτός των άλλων παρατηρούμε και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στο δράμα που ζουν 8.000 άνθρωποι δίπλα μας. Η κίνηση εντυπωσιασμού με την αποστολή δύο αρματαγωγών χωρίς μέχρι χθες (6-1-2020) το βράδυ να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες για φιλοξενία, αποτελεί πρόκληση για όλους μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γι’ αυτήν τη βάναυση τακτική της, την ίδια ώρα που δίνει “γην και ύδωρ” στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για τα εγκληματικά τους σχέδια στη Μέση Ανατολή και το Ιράν, που μεταξύ άλλων θα φέρουν νέα κύματα ξεριζωμένων, από τον πόλεμο, ανθρώπων.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να οργανώσουμε τους αγώνες μας για:

  • Να μεταφερθούν τώρα όλοι οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα..
  • Να κλείσει το hot spot και να μη γίνει νέο πουθενά στο νησί.
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στο νησί μας μετά την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να φιλοξενούνται σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου και να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: