Κ. Πελετίδης: «Θα πάμε στην Αθήνα»! – Μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα και διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 29 Γενάρη

Καλούμε τον λαό της Πάτρας, τα σωματεία του και τους συλλόγους του, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να δώσουν τη δική τους απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανεργία, στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη 2022 και ώρα 12 μ.

Σε αγωνιστικό αναβρασμό και προετοιμασία βρίσκεται η πόλη της Πάτρας, εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, μπροστά στην πρωτοβουλία της αγωνιστικής δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να προχωρήσει σε μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αθήνα, το Σάββατο 29 Γενάρη, που θα καταλήξει με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο λαό της Πάτρας να πάρει μέρος και μέσω των συλλογικών φορέων του, στη μηχανοκίνητη πορεία απεύθυνε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Το κάλεσμά της δημοτικής αρχής έχει ως εξής:

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!

Η μεγαλειώδης πορεία Πάτρα – Αθήνα ήταν η αρχή, θα μας ξαναβρούν μπροστά τους! Ο δήμος της Πάτρας, μαζί με τον πατραϊκό λαό, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της πόλης, συνεχίζουν να αγωνίζονται για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα μαζί με τον πατραϊκό λαό. Εναν αγώνα δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα δίκαιο και τίμιο.

Δύσκολο, γιατί οι προσπάθειές μας πραγματοποιούνται μέσα από έναν θεσμό που λειτουργεί με τα ασφυκτικά κριτήρια ενός κράτους που είναι εχθρικό απέναντι στον λαό μας. Δίκαιο και τίμιο, γιατί αφορά τις ίδιες τις ανάγκες του πατραϊκού λαού και των παιδιών του, την ποιότητα ζωής του, την ίδια του τη ζωή και τις διεκδικήσεις του.

Σ’ αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε, όσα εμπόδια κι αν μας βάζουν! Εχουμε δίπλα μας τον πατραϊκό λαό, τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους και ανέργους της πόλης μας, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Πάτρας, τους μαθητές και φοιτητές μας, που έχουν σήμερα τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Δεν μπορεί να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς!

Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες. Τα νοσοκομεία της πόλης μας στενάζουν, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του. Φτάνει πια το θράσος της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την πολιτική αποθέωσης της ατομικής ευθύνης ως άλλοθι για να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας να αφήνει ανοχύρωτο τον λαό μας και την ίδια στιγμή οι κλινικάρχες, αντί να επιταχθούν, να θησαυρίζουν στην πλάτη του, το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει κλειστό!

Δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας το 2022 νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση. Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας 33.000 ανέργους, που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά και πετιούνται στο περιθώριο, ανακυκλώνονται κάθε τρεις και λίγο με τα προγράμματα της φτώχειας και της “κοινωφελούς εργασίας”, αντί να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πνιγόμαστε ή να ζούμε με το φόβο ενός σεισμού, λόγω της πλήρους έλλειψης από το κράτος αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων που θα προστατεύουν τη ζωή, τη λαϊκή περιουσία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Δεν δεχόμαστε την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης του δήμου Πατρέων από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα τη μεταφορά ολοένα και νέων αρμοδιοτήτων οι οποίες θα έπρεπε να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, όπως οι παιδικοί σταθμοί ή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την οποία θέλουν να διαλύσουν εντελώς, περνώντας την στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης.

Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να μην μπορούν να χρησιμοποιούν τις αυλές των σχολείων, τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, έχοντας δίπλα τους μόνιμους γυμναστές, εργαζόμενους για δημιουργική απασχόληση, επιστασία. Οι υπηρεσίες μας στελεχωμένες μπορούν να παράγουν πολλαπλάσιο έργο.

Δεν ανεχόμαστε να μην ικανοποιούνται τα δίκαια αιτήματα του πατραϊκού λαού για υπογειοποίηση του τρένου από Ρίο έως Κανελλοπούλου, για παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο ώστε να δημιουργηθεί το Ανατολικό Πάρκο, για χρηματοδότηση έργων προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση του Πολιτισμού, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των αντίστοιχων δομών. Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!

Δε δεχόμαστε την “τιμωρία” του δήμου μας, την “τιμωρία” των συμπολιτών μας, μέσω της επιβολής δεύτερης και τρίτης φορολόγησης για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ήδη πληρώσει και έπρεπε να είναι αυτονόητες.

Δεν δεχόμαστε την επιβολή προστίμων, όπως είναι το τέλος ταφής των απορριμμάτων, για να πληρώσει άλλη μια φορά ο λαός την “πράσινη” πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων.

Δεν δεχόμαστε την οικονομική αφαίμαξη του δήμου μέσω της αύξησης των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο, εφόδια για την αυτεπιστασία κ.λπ.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Δεν ικανοποιούμαστε με τα λίγα, ούτε παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας για μια καλύτερη ζωή!

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του δήμου Πατρέων. Να δοθούν εδώ και τώρα όλα τα παρακρατηθέντα από την κυβέρνηση και το κράτος, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του πατραϊκού λαού και των εργαζομένων του δήμου, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών μας, των σχολείων μας, των κοινωνικών δομών της πόλης, των χώρων αθλητισμού και πολιτισμού.
  • Την κατάργηση του νόμου που θεσπίστηκε και διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις που γνωρίσαμε, και ο οποίος απαγορεύει τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Αμεση έναρξη διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού προσωπικού στον δήμο Πατρέων και στη ΔΕΥΑΠ.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις ΤΟΜΥ της Πάτρας. Αμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.ά. σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης στην πόλη μας.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους, με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Αμεση επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος παντού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα, οι οποίοι έχουν γονατίσει το λαϊκό εισόδημα.
Κανείς δεν θα μας χαρίσει όλα τα παραπάνω. Ο,τι κέρδισε ο λαός μας το κέρδισε με τους αγώνες του!

Δεν χωράνε περιθώρια για αυταπάτες! Χορτάσαμε από λογικές τύπου “το καλάθι έχει για όλους μας”, από προεκλογικές διακηρύξεις, “σωτήρες” και κυβερνητικές εναλλαγές.

Καλούμε τον λαό της Πάτρας, τα σωματεία του και τους συλλόγους του, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να δώσουν τη δική τους απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανεργία, στη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Πορευόμαστε όλοι μαζί με μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη 2022 και ώρα 12 μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: