Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Στο Περιστέρι ανακοινώθηκαν συγχωνεύσεις στο 6ο Λύκειο Περιστερίου, 10ο Λύκειο Περιστερίου, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου και 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου ενώ από την αρχή της χρονιάς και σε πολλά άλλα σχολεία της πόλης ακόμα και στα Δημοτικά, υπάρχουν έντονα παράπονα από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για υπεράριθμα τμήματα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το υπουργείο Παιδείας υλοποιώντας τις διατάξεις του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως που ψηφίστηκε κατακαλόκαιρο από την κυβέρνηση της ΝΔ και προχωρώντας τις αναδιαρθρώσεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Γαβρόγλου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα με αποκορύφωμα την καθολική απεργία των εκπαιδευτικών, τις προηγούμενες μέρες προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι πλέον πανθομολογούμενο πως η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία με χειρότερους όρους από πέρυσι (ελλείψεις σε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας). 

Την ίδια ώρα δηλαδή που ο λαός δέχεται καθημερινά τη συνέπειες της πανδημίας, το υπουργείο προχωράει ένα βήμα παρακάτω και αντί να μικραίνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, στοιβάζει με νέες συγχωνεύσεις τμημάτων, περισσότερους μαθητές σαν τα ποντίκια σε 27άρια και 28άρια τμήματα, έξω και από κάθε παιδαγωγική λογική.

Στο Περιστέρι ανακοινώθηκαν συγχωνεύσεις στο 6ο Λύκειο Περιστερίου, 10ο Λύκειο Περιστερίου, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου και 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου ενώ από την αρχή της χρονιάς και σε πολλά άλλα σχολεία της πόλης ακόμα και στα Δημοτικά, υπάρχουν έντονα παράπονα από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για υπεράριθμα τμήματα. Πρόβλημα που μεγαλώνει με το «κόψιμο» του 50% της παράλληλης στήριξης.  

Ήδη η Ένωση Γονέων, η ΕΛΜΕ και πολλοί σύλλογοι γονέων έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στις νέες συγχωνεύσεις και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. 

Ζητάμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ληφθεί σχετική απόφαση με τα εξής αιτήματα:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι συγχωνεύσεις τμημάτων και  να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών
  • Να προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί για να καλυφτούν όλα τα κενά. 
  • Εδώ και τώρα να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες κλειστές (!) αίθουσες.

  Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Σιδέρης

Χρήστος Μαργανέλης

Στέλιος Μπούσουλας

Φίλιππος Φλουσκούνης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: