Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας για το Συλλαλητήριο ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις

Εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων-συλλόγων-φορέων των νησιών μας. Για να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις. Εκφράζουμε την στήριξη μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων-συλλόγων-φορέων των νησιών μας. Για να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

  Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη, διεκδικώντας:

  • Να  μην ψηφιστεί η νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία.
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις Να κλείσει η βάση της Σούδα.
  •  Να μη φύγουν ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων σε Λιβύη και Σαουδική Αραβία, όπως δεσμεύτηκε  η κυβέρνηση της ΝΔ.
  • Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό αφέντη στον τόπο του.   Με την εξουσία στα δικά του χέρια.

Μόνο μία τέτοια εξουσία μπορεί να συνάψει σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου,  με όλους τους λαούς στην βάση του αμοιβαίου όφελος.

Μόνο έτσι η χώρα μας και ο λαός μας θα σταματήσουν να είναι απομονωμένοι.

  • Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ, η χώρα στερείται την δυνατότητα να συνάπτει σχέσεις με όλες τις χώρες.
  • Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ είναι η χώρα, και ζούμε υπό την διαρκή απειλή μία γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον λαό μας και την νεολαία.
  • Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ είναι που δε θεωρούνται δεδομένα τα σύνορα της χώρας.
  • Γιατί μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είμαστε, η Κύπρος οδηγείται σε διχοτομική λύση που θα νομιμοποιεί την εισβολή και την κατοχή του 40% του νησιού από την Τουρκία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας καλεί τους κατοίκους της Ικαρίας, και ειδικότερα όσους δεν συμφωνούν με την μετατροπή της χώρας μας σε  πολεμικό ορμητήριο, και του λαού  μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Να αντισταθούν οργανωμένα, με επόμενο βήμα τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων – συλλόγων φορέων των νησιών μας, την Πέμπτη 30/1/2020  στις 18:30 στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου.

 

Δείτε ακόμα:

Στο πόδι η Ικαρία για το συλλαλητήριο ενάντια στην επικίνδυνη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: