Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας! – Βροντερή καταδίκη της έμφυλης βίας στα Κ. Πετράλωνα

Τον καθημερινό φασισμό τον βιώνουν όλες οι γειτονιές, σε διάφορες μορφές. Ήρθε η ώρα να βιώσουν και τη δύναμη της αλληλεγγύης, με όρους μαζικούς κινήματος.

Ο βιασμός της καθαρίστριας στα Κάτω Πετράλωνα ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και τους δρόμους στα Κάτω Πετράλωνα, που πιθανότατα είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν τόσο μαζική διαδήλωση. Και αυτό είναι το βασικό. Τον καθημερινό φασισμό τον βιώνουν όλες οι γειτονιές, σε διάφορες μορφές. Ήρθε η ώρα να βιώσουν και τη δύναμη της αλληλεγγύης, με όρους μαζικούς κινήματος.

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, βρέθηκαν στον δρόμο και έδειξαν αυτήν ακριβώς τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έκανε μια γειτονιά να δονείται από τις φωνές και το πάθος. Ναι, μπορεί να μην έχουν όλοι ταξική προσέγγιση, να μη φτάνουν ίσως στη ρίζα του προβλήματος. Σημασία όμως έχει πως αντέδρασαν και έδειξαν σωστά αντανακλαστικά -μακάρι να τα δείξουν και σε άλλες περιπτώσεις.

Το βασικό είναι να δυναμώνει η αντίδραση, να σπάσει το τείχος της απάθειας και της σιωπηλής ανοχής. Τα υπόλοιπα θα διαμορφωθούν και θα βρεθούν στον δρόμο που έχει απαντήσεις για όλα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: