Γλυκιά σοκολατοκαρναβαλόπιτα!

Για μια ακόμα χρονιά η κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας προσέλκυσε πλήθος Πατρινών, στο καθιερωμένο κάλεσμα των σοκολατοριχτών που συνδέονται αναπόσπαστα με το παραδοσιακό και αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Το αδιαχώρητο επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Αγοράς Αργύρη αφού για μια ακόμα χρονιά η κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας από τους συλλόγους  σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» λειτούργησε σαν μαγνήτης που προσέλκυσε πλήθος Πατρινών.

Η κεφάτη γιορτινή καρναβαλική ατμόσφαιρα ήταν αναμενόμενη αφού οι πολυάριθμοι φίλοι της σοκολάτας και του Πατρινού Καρναβαλιού δεν μπορούσαν να απουσιάζουν από το καθιερωμένο κάλεσμα των σοκολατοριχτών που συνδέονται αναπόσπαστα με το παραδοσιακό και αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση, που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ετήσιες κοπές πίτας και πραγματοποιήθηκε μέσα στον πυρετό των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ακριβώς μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού, ρίχτηκαν οι σοκολάτες και έγινε ο απαραίτητος σοκολατοπόλεμος, έθιμο πατρινό και ακαταμάχητο. Οι πρόεδροι των πέντε συλλόγων επιδόθηκαν σε σοκολατορίψεις μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα γενικής ευθυμίας και ανταλλαγής θερμών ευχών.

Στην κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας παρευρέθηκε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο καλώντας τον να συμμετάσχει στην τελική ευθεία της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, υπογράμμισε την αξία του εθίμου και τη συνεισφορά των σοκολατοριχτών στο Πατρινό Καρναβάλι, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που από τις 18 Ιανουαρίου έχουν δώσει έναν άλλο ρυθμό στην πόλη μας, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την νυχτερινή παρέλαση των μικρών προσχολικής ηλικίας το βράδυ του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στο πάρτυ που θα ακολουθήσει στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και πραγματοποιούνται για πρώτη φορά ως συνεργασία της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και του ΣΙΚΕΠΑ Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμμετείχε στις σοκολατορίψεις ραίνοντας τον κόσμο με το εκλεκτό μας σοκολατογλύκισμα.

Παρόντες ήταν ο Βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας και το μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Κωνσταντίνος Δραγώτης και βεβαίως η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου με ξεχωριστό καρναβαλοένδυμα σε αποκριάτικη εγρήγορση.

Τη μουσική καρναβαλική νότα αποτύπωσε η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρήστου Λούκα παιανίζοντας αποκριάτικα τραγούδια και καρναβαλικούς σκοπούς.

Ήταν μια εκδήλωση με όλα τα χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού, απόλυτα ταιριαστή στο εορταστικό κλίμα των ημερών και αντάξια της προσφοράς των σωματείων των σοκολατοριχτών που προχωρούν ακάθεκτοι για τα επόμενα καρναβαλικά ραντεβού με πρώτο τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών το πρωί της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου. Οι σοκολάτες γλύκαναν τους παρευρισκόμενους που πήραν μια μικρή πρόγευση του τι θα επακολουθήσει από τη δράση των σοκολατοριχτών στις επόμενες μέρες της κλιμάκωσης του κεφιού και της απογείωσης της καρναβαλικής διάθεσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: