Γιατροί νοσοκομείων στην Κρήτη αποτρέπουν ασθενείς τους από τον εμβολιασμό κατά της γρίπης

Συνειδητά ανεμβολίαστοι και αρνητικοί στον εμβολιασμό ευπαθών ασθενών εμφανίζονται σύμφωνα με επίσημη καταγγελία ορισμένοι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων της Κρήτης, αναδεικνύοντας μια ακόμα πτυχή της παντελούς έλλειψης θωράκισης απέναντι στο κύμα του φετινού ιού Η1Ν1, που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες πολίτες.

«Ντρέπομαι για αυτές τις ταχτικές συναδέλφων», δήλωσε σε εκπομπή της τοπικής τηλεόρασης ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη θέσπισης του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στη δημόσια υγεία. Τη συμφωνία του εξέφρασε και ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, χαρακτηρίζοντας το φετινό ιό Η1Ν1 ως περισσότερο τοξικό κι επιθετικό, χαρακτηρίζοντας όμως την κατάσταση “ελεγχόμενη”.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού για το προσωπικό στα νοσοκομεία και χαρακτήρισε τουλάχιστον “άσχημο” το γεγονός πως συνάδελφοί της παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που αναδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η παντελής έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης, που ήταν καθ’ όλα αναμενόμενη. Έλλειψη εμβολίων, έλλειψη υποχρεωτικών εμβολιασμών αλλά και συγκεκριμένων οδηγιών προς τους γιατρούς, μη οικονομική κάλυψη του εμβολίου πλην συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων συνθέτουν ένα σκηνικό “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”, όπου ένα μείζον θέμα δημόσιας υγείας μετατρέπεται, όπως τόσα άλλα κοινωνικά αγαθά, σε ατομική υπόθεση.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: