Για την κατάρρευση του διατηρητέου κτίσματος της βίλας Δρακόπουλου στα Πατήσια

Ένα ακόμα παράδειγμα που αποκαλύπτει την επικίνδυνη μεθόδευση ιδιωτικών συμφερόντων που αφήνουν ιστορικά διατηρητέα κτίρια της πόλης μας να καταρρεύσουν ώστε να γίνει αργότερα εφικτή η άναρχη οικοδόμηση και η εμπορική αξιοποίησή τους.

Σχετικά με την κατάρρευση τμήματος του διατηρητέου κτίσματος
της βίλας Δρακόπουλου στα Πατήσια.

Λίγες μόλις μέρες μετά την πολυδιαφημισμένη εξαγγελία του Δημάρχου για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων από τον Δήμο της Αθήνας, σήμερα το πρωί (σ.σ.: προχθές) κατέρρευσε ένα τμήμα του κτιρίου της βίλας Δρακόπουλου, διατηρητέου κτιρίου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σαρανταπόρου στα Πατήσια.

Η βίλα και το κτήμα Δρακόπουλου αποτελούν έναν ιστορικό χώρο της Αθήνας. Το πάρκο είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου και τα κτήρια που περιλαμβάνει είναι επίσης χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο χώρος ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο και το 2009 ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό να διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση του χώρου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια, το πάρκο παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητο και τα κτίρια που περιλαμβάνονται στο χώρο παραμένουν εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα, έχουν καεί και αποτελούν καταφύγιο αστέγων της περιοχής. Είναι θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου αστέγου ή διερχόμενου, ενώ ο κίνδυνος να καταρρεύσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του κτίσματος είναι υπαρκτός.

Είναι ένα ακόμα παράδειγμα που αποκαλύπτει την επικίνδυνη μεθόδευση ιδιωτικών συμφερόντων που αφήνουν ιστορικά διατηρητέα κτίρια της πόλης μας να καταρρεύσουν ώστε να γίνει αργότερα εφικτή η άναρχη οικοδόμηση και η εμπορική αξιοποίησή τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας καταγγέλλει αυτή την εγκληματική εγκατάλειψη, θα θέσει το ζήτημα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας να περάσει ο χώρος αυτός στα χέρια του Δήμου Αθηναίων, με την αγορά ή της απαλλοτρίωσή του, για να αξιοποιηθεί ως πάρκο για τις ανάγκες του λαού της Αθήνας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: