Φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου: “Η αποτέφρωση δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων…”

Η Ιερά Σύνοδος δηλώνει την αντίθεσή της στην αποτέφρωση με “εκλαϊκευτικό φυλλάδιο”, που συγκρίνει την αποτέφρωση με την ανακύκλωση σκουπιδιών, λες και το ανθρώπινο σώμα είναι σκουπίδι…

Το φυλλάδιο έχει την ονομασία “προς τον λαό” και αποσκοπεί να διαδοθεί πλατιά στις μάζες των πιστών, καθώς τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθεί στις Μητροπόλεις και τους ιερούς ναούς.

Η ορολογία που χρησιμοποιεί είναι όσο το δυνατόν πιο ανατριχιαστική (θρυμματισμός του σώματος σε μίξερ) για να προκαλέσει τους χειρότερους συνειρμούς στο ποίμνιο. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σα να περιγράφει κανείς τον ενταφιασμό στη γη, λέγοντας πως το πτώμα θα αποσυντεθεί και θα γίνει τροφή για έντομα και διάφορα ζωύφια. Προφανώς όμως το δεύτερο τιμά τον νεκρό, σε αντίθεση με την πρώτη εικόνα.

Σημειωτέον, επίσης, ότι από το φυλλάδιο συνάγεται πως η εκκλησία δε θα ήταν -πιθανόν- αντίθετη στην αποτέφρωση, όπως αυτή γινόταν σε ορισμένες περιπτώσεις στην αρχαία Ελλάδα, αλλά αντιτίθεται έντονα στη συγκεκριμένη διαδικασία. Κάτι που προφανώς και είναι αναληθές, αφού άλλο είναι αυτό που την “καίει”.

Το χειρότερο όμως είναι η σύγκριση του ανθρώπινου σώματος με απορρίμματα. Ακολουθώντας το τρομερό σκεπτικό των “ιερών πατέρων”, αν η καύση προσομοιάζει με την ανακύκλωση των απορριμμάτων (!), τότε η ταφή τους είναι κάτι σαν τη μέθοδο ταφής των σκουπιδιών. Το βασικό είναι πως τα ανθρώπινα σώματα παρομοιάζονται με απορρίμματα και η ουσία δεν αλλάζει.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: