Φταίει ο καιρός που μας μισεί – Να μας λυπηθούν τα καιρικά φαινόμενα παρακαλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πυρκαγιά στην Εύβοια

“Με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» μας καθησύχασε ο πρωθυπουργός, αφήνοντάς μας με την απορία γιατί το έργο της Πυροσβεστικής να μη συντονίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Πέρασαν περίπου 12 χρόνια από τότε που ο Βύρων Πολύδωρας είχε πει την αλήστου μνήμης ατάκα για το “στρατηγό άνεμο”, που παρεμπόδιζε την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία. Τα χρόνια πέρασαν, οι κυβερνήσεις άλλαξαν και ξανάλλαξαν, κι οι πυρκαγιές φυσικά συνεχίστηκαν, όπως και οι δικαιολογίες στη γραμμή Πολύδωρα, ακόμα κι από όσους τότε τις χλεύαζαν.

Πέρσι για την καταστροφή στο Μάτι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η περιφέρεια Αττικής μας ενημέρωσαν πως έφταιγε “η κλιματική αλλαγή”, φέτος με ΝΔ τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, οι φράσεις έγιναν λιγότερο βαρύγδουπες και ευθύνονται απλώς “οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες για την πύρινη λαίλαπα που θερίζει την Εύβοια από χθες.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού “διέκοψε τις διακοπές του”, είδηση τόσο συγκλονιστική που όποτε συμβαίνει η εκάστοτε κυβέρνηση κρίνει απαραίτητο να τονίσει σε όλες τις πτώσεις, βρέθηκε στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί και να μας διαβεβαιώσει πως “γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό”. Αλλά επειδή είμαστε άνθρωποι, κι όχι θεοί βρε αδερφέ, καλό είναι να επικαλούμαστε και κάποιες υπέρτερες δυνάμεις:”Με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» μας καθησύχασε ο πρωθυπουργός, αφήνοντάς μας με την απορία γιατί το έργο της Πυροσβεστικής να μη συντονίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη, καθότι άμα έχεις κονέ με τη Μεγαλόχαρη όλο και κάπως ευκολότερα θα επηρεαστούν τα καιρικά φαινόμενα. Ή μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψει δυναμικά ο Αντώνης Σαμαράς, που όλοι τον θυμόμαστε να μιλάει απευθείας με το θεό;

Εντάξει μπορεί να υπάρχουν κάτι ταπεινά, γήινα μέσα αντιμετώπισης, όπως αντιπυρικές ζώνες, ενίσχυση της υποστελεχωμένης πυροσβεστικής με πρόσωπα και μέσα, αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το 112 λειτούργησε στην εντέλεια, παραδίδοντας μεταξύ άλλων δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε τουρίστες, διατηρώντας έτσι άθικτα το Πεδίον του Άρεως και το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: