Φάρμακα κι αλληλεγγύη αντί για “μπάρμπεκιου” – Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ στους πρόσφυγες των Διαβατών

Οι ρατσιστικές φωνές που ακούγονται από  μια μικρή μειοψηφία δεν πρέπει να πιάσουν τόπο μέσα στην κοινωνία. Ο ελληνικός λαός που έχει ζήσει στο πετσί του τον πόλεμο και την προσφυγιά ξέρει και μπορεί να εκφράζει την αλληλεγγύη του έμπρακτα

Εκεί όπου οι “Ενωμένοι Μακεδόνες” και μια οικτρή μειοψηφία που τους ακολούθησε, πήγαν να προκαλέσουν το θρησκευτικό αίσθημα των προσφύγων, η ΟΓΕ και το ΠΑΜΕ πήγαν να παραδώσουν φάρμακα και να δείξουν τι σημαίνει αλληλεγγύη και ανθρωπιά, υποστηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν.

«Είναι ανατριχιαστικό  σήμερα που η τεχνολογία έχει εκτιναχτεί να μιλάμε για ελλείψεις βασικών φάρμακων για ανθρώπους κατατρεγμένους από τον πόλεμο που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να πούμε ότι η αιτία που έχει οδηγήσει σε όξυνση ξανά το θέμα του Προσφυγικού δεν είναι άλλη από την άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί στο διπλό εγκλωβισμό. Άρα χρειάζεται κοινός αγώνας ντόπιων και ξένων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στην ίδια πολιτική που από τη μια εξαθλιώνει με μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων για τους εργαζομένους της χώρας και την ίδια ώρα στοιβάζει σαν φυλακισμένους τους πρόσφυγες στα κέντρα – φυλακές που λέει ότι θα φτιάξει η κυβέρνηση».

Συνεχίζουμε έχουμε ένα πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει την ανάγκη όλα τα πλαίσια να πάνε στα σχολεία, να λειτουργήσουν οι τάξεις μέσα στις δομές, να παρθούν όλα τα μέτρα για την υγιεινή, εμβολιασμοί και όλα τα υπόλοιπα.

Οι ρατσιστικές φωνές που ακούγονται από  μια μικρή μειοψηφία δεν πρέπει να πιάσουν τόπο μέσα στην κοινωνία. Ο ελληνικός λαός που έχει ζήσει στο πετσί του τον πόλεμο και την προσφυγιά ξέρει και μπορεί να εκφράζει την αλληλεγγύη του έμπρακτα».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: