«Έστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα…» – Με «κύμα» προσφορών άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του ΚΚΕ

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στέλνουν, ταυτόχρονα με τις προσφορές, τα δικά τους μηνύματα ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται και ότι όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Κόμματος «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Με «κύμα» προσφορών μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του Κόμματος και τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων

Με ένα «κύμα» προσφορών που συγκεντρώνουν Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι δίνουν άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση σε βάρος του ΚΚΕ, εφαρμόζοντας το άθλιο νομοθέτημα για τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο την παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση του.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος στέλνουν, ταυτόχρονα με τις προσφορές, τα δικά τους μηνύματα ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται και ότι όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Κόμματος «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων που τα αντιμετωπίζει ως ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους, επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. Το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2014, προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, απαιτώντας την κατάργησή του, και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όσοι θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ

— Μέλη και φίλοι της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ ενισχύουν έκτακτα το ΚΚΕ με το ποσό των 1.600 ευρώ κόντρα στο απαράδεκτο πρόστιμο που του επέβαλε η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων. Δηλώνουν ότι «όσοι θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι τα μέλη του, οι οπαδοί του και οι χιλιάδες εργατικοί – λαϊκοί άνθρωποι που το στηρίζουν. Κάτω τα χέρια από το ΚΚΕ».

— Η Τομεακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ενισχύει το Κόμμα με το ποσό των 630 ευρώ απαντώντας «στην επαίσχυντη προσπάθεια της κυβέρνησης να τιμωρήσει, με το πρόστιμο που του επέβαλε, τους άρρηκτους δεσμούς που έχει το Κόμμα μας με την εργατική τάξη της χώρας εδώ και έναν αιώνα» και ξεκαθαρίζει ότι «η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει και το Κόμμα μαζί με τους φίλους και οπαδούς του θα είναι πάλι μπροστάρης στους καθημερινούς αγώνες μέχρι την τελική νίκη, τον σοσιαλισμό».

— Δίνοντας τη μάχη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ ως απάντηση στο πρόστιμο που του επιβλήθηκε, μέλη και φίλοι της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του Κόμματος ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα με το ποσό των 1.210 ευρώ και δηλώνουν πως «με ακόμα μεγαλύτερη ορμή θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την ολόπλευρη ενίσχυση της δράσης του ΚΚΕ».

— Εκτακτη εισφορά 630 ευρώ συγκέντρωσαν τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ως πρώτη απάντηση στο πρόστιμο – πρόκληση. Τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σαν μια πρώτη απάντηση, συγκέντρωσαν με έκτακτη εισφορά το ποσό των 750 ευρώ, το οποίο και αποδίδουν στο Κόμμα.

— Εκτακτη συνεισφορά ύψους 500 ευρώ προσφέρει και η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, που δηλώνει ότι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια των καπιταλιστών και του κράτους τους που επιδιώκουν και με αυτό τον τρόπο να εμποδίσουν τη δραστηριότητα του ΚΚΕ και ξεκαθαρίζει ότι με ακόμα μεγαλύτερη ορμή θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την ολόπλευρη ενίσχυση της δράσης του ΚΚΕ και για να ανέβει πιο ψηλά ο πήχης της οικονομικής ενίσχυσής του.

Ξεχωριστή η συνεισφορά μελών και φίλων του Κόμματος από το εξωτερικό

— «Εστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα. Μη γράψουν τ’ όνομά μου, μόνο τ’ αρχικά μου. Οχι πως φοβάμαι, τι εργάτης θα ‘μαι, για τόσα όμως δεν κάνει να χαλάν μελάνι».

«Γράμματα από τη Γερμανία», Φώντα Λάδη

Μετανάστες και μετανάστριες από τη Γερμανία στέλνουν στο κόμμα τους, το ΚΚΕ, απαντώντας στην επιβολή προστίμου με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, έκτακτα, για την οικονομική ενίσχυσή του, το ποσό των 2.350 ευρώ μέσω της ΚΟ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ. Ο αντιδραστικός αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί. Ούτως ή άλλως η όποια εφαρμογή του θα πέσει στο κενό. Το ΚΚΕ δεν το έβαλαν ούτε θα το βάλουν στο χέρι.

— Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αντιδρώντας άμεσα και αποφασιστικά, συγκέντρωσαν το ποσό των 3.000 ευρώ ως πρώτη δόση έκτακτης εισφοράς στο Κόμμα. Με το ίδιο πείσμα και μαχητικότητα θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη έτσι ώστε το ΚΚΕ να έχει τους απαραίτητους πόρους για να δίνει την πολιτική μάχη υπεράσπισης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

— Φίλοι του ΚΚΕ, Ελληνες μετανάστες στην Ελβετία προσφέρουμε 2.000 ελβετικά φράγκα ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, απαντώντας στην εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ και να εμποδίσουν τη δράση του. Ο νόμος αυτός αποτελεί προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και πρέπει να καταργηθεί.

— Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Τσεχία, ως άμεση απάντηση στην εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ, προσφέρουν έκτακτη εισφορά το ποσό των 800 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

— Φίλοι του Κόμματος από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία, απαντώντας στον νόμο – πρόκληση για τα οικονομικά των κομμάτων και στην απαράδεκτη επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ, προσφέρουν το ποσό των 600 ευρώ. Δηλώνουν και με αυτόν τον τρόπο ότι κάθε επιχείρηση χτυπήματος του ΚΚΕ και της ασυμβίβαστης δράσης του θα πέσει στο κενό.

— «Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Το ΚΚΕ αποδίδει λογαριασμό μόνο στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, στο λαό» ξεκαθαρίζουν μεταξύ άλλων σε μήνυμά τους μέλη και φίλοι του Κόμματος στην Ιταλία που προσφέρουν στο Κόμμα 350 ευρώ και τονίζουν ότι «το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και της νεολαίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν το κόμμα τους, ο νόμος θα καταργηθεί στην πράξη. Η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται!».

— Σύντροφοι και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο του Καναδά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους καθώς και όλων των δημοκρατών της πόλης απέναντι στην επιβολή του προστίμου στο ΚΚΕ, στέλνουν το ποσό των 2.500 δολαρίων, ως πρώτη δόση έμπρακτης συμπαράστασης στο Κόμμα. Σημειώνουν: «Αυτού του είδους οι ενέργειες της αστικής τάξης που έχουν σκοπό να παρεμποδίσουν τη λειτουργία και τη δράση του Κόμματος, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν και πιο μαχητικά να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής αυτής και την επίτευξη των στόχων του Κόμματος που είναι η αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ), ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός της οικονομίας με λαϊκή εργατική εξουσία».

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: